Etimesgut Belediyesi Kent Fest veda etmeye hazırlanıyor

Hazırlanış süreci ve başlaması ile ses getiren Etimesgut Uluslararası Kent Tiyatro Festivalinin tamamlanmasına bir kaç gün kaldı. Çok sayıda söyleşi, tiyatro ve benzeri etkinliğe sahne olan Kent Fest 26 Ekim'de sona erecek.

Etimesgut Belediyesi Kent Fest veda etmeye hazırlanıyor

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde Erdal Beşikçioğlu yönetimi ile beraber sanatsal faaliyetlerin ağırlıkta olduğu bir politika benimsenmişti. Başkan Beşikçioğlu'nun tiyatro ve sinema oyuncusu olmasının da etkisiyle bu politikanın etkileri görülmeye başlanmıştı.

Etimesgut Belediyesi Kent Fest veda etmeye hazırlanıyor

600 binden fazla insanın yaşadığı Etimesgut'a farklı bir soluk getiren Başkan Erdal Beşikçioğlu'nun girişimiyle ilçede bir tiyatro festivali düzenlenmeye başlanmıştı. 11 Ekim tarihinde Etimesgut Cumhuriyet Kültür Merkezinde başlayan Kent festin 2 haftalık macerasının tamamlanmasına az bir zaman kaldı.

GERİ KALAN GÜNLERİN PROGRAMI

26 günü sona erecek 1. KentFest programı kapsamında tiyatro gösterilerinin yanı sıra Sanat ve Ankara konulu söyleşilerde devam ediyor. 22 Ekim ve sonrasında Kentfest'te gerçekleştirilecek programlar ise şu şekilde;

22 Ekim- Ankaralı Tatbikat Sahnesi- “Batı Ekspresi” oyunu

23 Ekim- Kundura Sahne’nin yapımcılığını üstlendiği, “Geçen Gün” isimli oyun

23 Ekim- Kerem Kurdoğlu ve Naz Erayda Atölye

24 Ekim- Nadir Sönmez’in yazıp yönettiği “Ama” oyunu

25 Ekim- Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği “10 Adımda Unutmak” oyunları seyirciyle buluşacak.

26 Ekim- İskoçya’dan Peter Arnott, Suriye’den Wael Kadour ve Polonya’dan Artur Palyga’nın KentFest için Gordion üzerine yazacağı üç kısa oyun

GELENEKSELLEŞMESİ BEKLENİYOR

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun görev süresi boyunca Kent Fest'i düzenlemeye devam etmesi bekleniyor. Kent Fest'in ömrünün uzun olup olmayacağı bir sonraki yerel seçim ile gözler önüne serilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER