Etimesgut Belediyesi ilçeye tiyatro kurmak için çalışmalara başladı

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yeni dönem ile birlikte sanat ağırlıklı çalışmalar hız kazandı. Başkan Erdal Beşikçioğlu'nun sanat dünyasından gelen bir isim olması ve bu kariyerini devam ettirmesi çalışmalarda önemli rol oynuyor.

Etimesgut Belediyesi ilçeye tiyatro kurmak için çalışmalara başladı

Etimesgut Belediye Başkanlığı için aday olduğu dönemde ilçe halkını sanatla daha çok buluşturacağını ve onlar için tiyatro kuracağını ifade eden Beşikçioğlu bu sözü için harekete geçti.

ALIMLAR İÇİN TARİH VERİLDİ

Konu ile ilgili Etimesgut Belediyesi kaynaklarından yapılan açıklamada Kent Tiyatrosu için alımların yakında başlayacağı ifade edildi. Etimesgut Belediyesi konu ile ilgili tiyatro yapmak isteyenler için bir eleme yapacak.

24 ve 28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan elemelerde uzman sanatçı ve akademisyenlerden oluşan bir jüri tiyatro ekibini belirleyecek. 4 günlük eleme sürecinin ardından tiyatro oyuncuları için eğitim ve hazırlık süreci başlayacak. Başvuru yapmak isteyenler ise www. kenttiyatrosu.com adresinden gerekli işlemleri yapabilecek.

Etimesgut Belediyesi ilçeye tiyatro kurmak için çalışmalara başladı

İLK GÖSTERİ EKİMDE

Hazırlıklarını tamamlayan Kent tiyatrosu ekibi ilk gösterisini Ekim ayında gerçekleştirecek. 600 binden fazla bir nüfusa sahip olan Etimesgut'ta Erdal Beşikçioğlu başkanlığında tiyatro ekibinin neler yapacağı merak konusu oldu.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde 2028 yılına kadar benzer projelerin sıklıkla gerçekleştirilmesi bekleniyor. Sanatsal projelerin halkta nasıl bir karşılığı olacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER