Etimesgut Belediyesi ilçede noktalara atık getirme merkezi kurdu

Çevre kirliliğini önleme ve geri dönüşüme ilgiyi artırma adına çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Etimesgut ilçesinde de yeni bir hizmet devreye sokuldu.

Etimesgut Belediyesi ilçede noktalara atık getirme merkezi kurdu

Türkiye'nin genelinde olduğu gibi Ankara'da da nüfus her sene artıyor. Nüfusun artması çevrenin daha fazla kirlenme ihtimalini gözler önüne seriyor. Bu konuda insanların hem kendi hem de toplum sağlığını koruma adına her geçen dönem yeni projeler hayata geçiriliyor.

Bu kapsamda Etimesgut Belediyesi de geçtiğimiz günlerde yeni bir adım attı. Belediye tarafından yapılan açıklamada ilçenin farklı noktalarına 7 bölmeli atık getirme merkezleri kurulduğu öğrenildi. İlçe sakinleri kurulan bu merkezlerde atıklarını sınıflarına göre ayrıştırabiliyor.

Etimesgut Belediyesi ilçede noktalara atık getirme merkezi kurdu

GERİ DÖNÜŞÜME KATKI VURGUSU

Vatandaşlara yeni başlattıkları hizmeti duyuran Etimesgut Belediyesi tarafından yapılan paylaşımda geri dönüşüme katkı vurgusu yapıldı. Belediye kaynakları "Belediyemiz bünyesindeki Temizlik İşleri Birimimiz ile “7 Bölmeli Atık Getirme Merkezleri”ni İlçemizin çeşitli bölgelerine yerleştirmeye başladık. Turkuaz Mahallesi, Atayurt Mahallesi, Devlet Bahçeli Spor Tesisleri, Göksu Mahallesi, Eryaman 1-2 Metro Durağı, Şeker Mahallesi, Eryaman 3.Etap ve Şehit Osman Avcı Mahallesi’ne çevre kirliliğini minimuma indirmek ve atıkların geri dönüşüm sürecine katkı sağlamak amacıyla yerleştirdiğimiz merkezlerimizle daha çevreci ve sağlıklı bir Etimesgut için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diyerek vatandaşları bu hizmetten yararlanmaya davet etti.

Kurulan atık getirme merkezlerinin sayısının artması bekleniyor. Bu konuda teşvik edici hareketlerin artması gelecek için çok önemli bir durum olarak kabul ediliyor

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER