Etimesgut Belediyesi hayvanları koruma gününde sergi düzenleyecek

Başıboş sokak hayvanlarının eğitilip belediye kurumlarında görevlendirmesi ile dikkat çeken Etimesgut Belediyesi bu konuda farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Bu konuda 4 Ekim'de bir karma sergi düzenleneceği öğrenildi.

Etimesgut Belediyesi hayvanları koruma gününde sergi düzenleyecek

Türkiye Büyük Millet Meclisinde başıboş sokak hayvanları ile ilgili kanun geçmesi ile yerel yönetimlerin nasıl bir politika izleyeceği yakından takip edilmeye başlamıştı. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da kurum olarak topladıkları köpeklerden eğitilenleri belediyeye ait yerlerde görevlendireceklerini ifade etmişti.

CAN DOSTLARA VEFA ADLI SERGİ

Hayvanlar konusunda duyarlılık oluşturma adına Etimesgut Belediyesinin yaptığı çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Belediyeden yapılan bilgilendirmede 4 Ekim'de Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Park’ında saat: 16:00’ da “Can Dostlara Vefa” isimli karma resim sergisi düzenleneceği ifade edildi.

Etimesgut Belediyesi hayvanları koruma gününde sergi düzenleyecek

ATATÜRK VE ANKARA'NIN BAŞENT OLUŞU DETAYI

Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında düzenlenen programda 46 sanatçının eseri beğeniye sunulacak. Ekim ayında Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümünün kutlanacak olması ve Atatürk'ün sanata çok değer vermesinden dolayı Atatürk Köşesi de olacak sergiye tüm vatandaşlar davet edildi.

Bağlıca'da bulunan Türk Tarih Müzesi ve Parkında gerçekleştirilecek sergi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Etimesgut Belediyesinin hayvanlar konusunda ilerleyen dönemlerde benzer farkındalık çalışmalarında bulunması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER