Etimesgut Belediyesi hayvanlar için karma resim sergisi düzenledi

Etimesgut Belediyesi geçtiğimiz günlerde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününe özel bir sergi düzenleyeceklerini duyurmuştu. Etimesgut Türk Tarih Müzesi ve Parkında gerçekleşen sergiye çok sayıda ismin eserleri sergilendi.

Etimesgut Belediyesi hayvanlar için karma resim sergisi düzenledi

Hayvanlar konusunda yapılan hamleler ile son günlerde gündem olan Etimesgut Belediyesi bu konuda "Can dostlarımıza vefa" adlı bir karma sergi düzenledi. Çok sayıda eserin yer aldığı serginin açılışında Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan'da yer aldı.

Etimesgut Belediyesi hayvanlar için karma resim sergisi düzenledi

"DÜNYA BİR KONUKEVİDİR"

Başkan Yardıcısı Keyvan konuşmasında hayvanlar ve sanatın önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi. Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan "Bir sanatçının verebileceği en anlamlı mesaj, tuvaliyle fırçasıyla, boyasıyla doğayı ve üzerinde yaşayan nefes alıp veren her canı duygusu ile ifade etmektir. Bizleri bir araya getiren bu duygunun varlığıdır. Unutmamamız gereken en önemli konu; Dünya bir konukevidir ve üzerinde yaşayan her canlı bir konuktur" dedi.

Etimesgut Belediyesi hayvanlar için karma resim sergisi düzenledi - Resim : 2

"SERGİNİN GELİRİ HAYVANLAR İÇİN KULLANILACAK"

Yapılan konuşmanın ardından bir tango gösterisi gerçekleştirildi ve serginin açılışı yapıldı. Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan'da hayırlı olsun dilekleriyle sergideki eserleri inceledi.

Gelirinin sokak hayvanları yararına kullanılacağı, 46 farklı sanatçının eserinin yer aldığı sergi 4-10 Ekim tarihleri arasında Etimesgut Türk Tarih Müzesi ve Parkında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER