Etimesgut Belediyesi ev hanımlarına meslek edindiriyor

Ankara'nın ilçe belediyeleri yaptığı projeler ile vatandaşların takdirini toplamaya devam ediyor. Etimesgut Belediyeside Ankara'da yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiriyor.

Etimesgut Belediyesi ev hanımlarına meslek edindiriyor

Ankara'da ilçe belediyeleri vatandaşların refah ve huzuru için çalışmaların devam ederken aynı zamanda işsizlikle de mücadeleye devam ediyorlar. Bazı belediyeler istihdam sağlamak için iş veren ve işçi arasında köprü olurken bazı belediyeler ise meslek sahibi olmayan vatandaşlara meslek edindirme kursları ile yardımcı olmaya çalışıyor.

Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (ETİSEM) bünyesinde kuaför ve cilt bakımı kursları açıyor. ETİSEM binasında verilen kursa genellikle Etimesgutlu hanımlar katılım sağlıyor.

25012019141014etisemmerkez-3.jpg

MEB ONAYLI SETİFİKA

Liseyi bitiren ve yüksek öğrenimine devam etmeyen bir çok kadın kısa yoldan meslek sahibi olmaya çalışıyor. Kursa kayır yaptıran kişilere alanında uzman kişiler tarafından, modern dersliklerde teorik ve uygulamalı dersler ile eğitim veriliyor.

Kursa gelen hamınlar arasında daha önce kuaför ve cilt bakım eğitimim alıp bırakanlar dikkat çekerken bunun yanı sıra ilk defa bu eğitimi alıp meslek edinmek isteyen ev hanımları da bulunuyor. Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen bu kursları başarıyla tamamlayan hanımlar MEB onaylı sertifikalarını alabilecekler.

25012019141015etisemmerkez-4.jpg

EV HANIMLARINA İŞ İMKANI

Etimesgut Belediyesi'nin Başkent üniversitesi ve Ankara il Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürüttüğü bu kursları tamamlayan, aldıkları eğitim sertifikaları ile meslek sahibi olabilecekler. Kursa kayıt yaptıran Etimesgutlu hanımlar ilçenin böyle bir kursa ihtiyacı olduğunu belirterek çok memnun kaldıklarını dile getirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER