Etimesgut Belediyesi Emekliler Tiyatrosu için çalışmalara başladı

Erdal Beşikçioğlu'nun başkanlık koltuğuna oturması ile birlikte tiyatro ağırlıklı çalışmaların hız kazandığı Etimesgut'ta yeni gelişmeler yaşanıyor. Başkan Beşikçioğlu'nun seçim sonrası vaatlerinden olan emekliler tiyatrosu ile ilgili başvuran isimlerle bir araya gelindi.

Etimesgut Belediyesi Emekliler Tiyatrosu için çalışmalara başladı

Son günlerde adı yeni kurulan Kent Tiyatrosu ve ilk kez düzenlenecek Kentfest ile anılan Etimesgut'ta emekliler içinde bir tiyatro kuruluyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu Nisan ayında emekliler için bir tiyatro kuracaklarını ifade etmiş, onların turnelere göndererek gezmelerini de sağlayacaklarını belirtmişti.

Temmuz ayında başvuruları alınan Emekliler Tiyatrosu için 350 vatandaş başvurdu. Geçtiğimiz günlerde yetkili isimler ile tiyatro için başvuran emekliler Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Türk Tarih Müzesi ve Parkı ve Yunus Emre Kültür merkezi konferans salonlarında bir araya geldi.

Etimesgut Belediyesi Emekliler Tiyatrosu için çalışmalara başladı

MART AYINDA SAHNEYE ÇIKMALARI BEKLENİYOR

Emekliler ilk olarak sahne ve diksiyon eğitimi konusunda eğitim almaya başlayacak. Oyuncu olan Çetin Azer Aras ve sahne amiri Cihan Uysal eşliğinde bir araya gelen emekliler 27 Mart tiyatro haftasına kadar hazır hale getirilecek.

Verilen eğitim ile ilgili konuşan Aras "Her birinin bir şeyler üretmek istemesi, yeni bir oluşumun içerisinde yer almak istemeleri, bu kadar istekli ve gönüllü olmaları beni ayrıca mutlu etti. Çünkü bu işler istekli ve gönüllü olunca güzel olur ve ortaya çıkardığınız işte bir o kadar izlenesi olur" diyerek çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Emekliler tiyatrosu için çalışmalar devam edecek. İlerleyen aylarda çalışmalarda mesafe katedilmesi planlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER