Etimesgut Belediyesi çölyak hastaları için yardım kolisi hazırladı

Ülkemizde on binlerce kişinin yaşadığı çölyak rahatsızlığı tedavisi olmayan bir hastalık olarak biliniyor. Ömürlerinin sonuna kadar yeme alışkanlıklarını değiştirmek zorunda olan bu hastalar için Etimesgut Belediyesi bir destek hareketine imza attı.

Etimesgut Belediyesi çölyak hastaları için yardım  kolisi hazırladı

Gıda ürünlerinin içinde gluten olmasından dolayı o ürünleri yiyemeyen çölyak hastaları alternatif yollara giderek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Normal gıdaların glutensiz versiyonlarını yemek zorunda olan çölyak hastaları, ürünlerin pahalılığı gibi durumlarla karşılaşıyor.

GLUTENSİZ GIDALARDAN OLUŞAN YARDIM KOLİSİ

Etimesgut Belediyesi ilçede yaşayan çölyak hastalarına yardım eli uzatma kararı aldı. Belediye yönetimi içerisinde glutensiz gıdaların olduğu yardım kolilerini kendilerine başvuran hastalara göndermek için harekete geçti.

Yaptıkları program ile ilgili konuşan Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Coşar "Normal gıda ürünlerinin bile fahiş fiyatlara satıldığı piyasada çölyak hastalarımızın ihtiyaç duyduğu ürünler ise neredeyse iki katına ulaşmış durumdadır" diyerek kararlarının gerekçesini ifade etti.

YARDIMLARA NEREDEN BAŞVURULACAĞI AÇIKLANDI

Yardımın iki ayda bir periyodik olarak devam edeceğini ifade eden Coşar "Çölyak hastalığı olan ve gıda kolilerimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne gelerek, çölyak hastalığına dair sağlık raporu, kimlik fotokopisi ve ikametgâh belgesi ile başvuruda bulunabilirler” şeklinde konuştu.

Çölyak hastaları için hayati önem taşıyan bu programın ilerleyen aylarda da sürdürülmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER