Etimesgut Belediyesi 52 dönümlük alanda tır parkı inşa edecek

İlçeye yeni yatırımlar kazandırmaya devam eden Etimesgut Belediyesi son olarak tur parkı inşa edeceğini duyurmuştu. Etimesgut Belediyesinden merakla beklenen tır parkı ile ilgili açıklama geldi.

Etimesgut Belediyesi 52 dönümlük alanda tır parkı inşa edecek

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, ilçedeki önemli sorunlardan biri olan büyük araç otopark sorununu çözmek için önemli bir düzenlemeyi hayata geçireceklerini söyleyerek ekiplerin sahaya inmesi için talimat vermişti. Etimesgut Belediyesi, ilçe sokaklarında trafik düzeninin bozulmaması için Tır Parkı projesini hayata geçireceğini duyurmuş ve ardından hızla çalışmalara başlamıştı.

Tır Parkında binek araç otoparkı, Etimesgut ilçesinin merkez noktalarına servisler, 7 gün 24 saat güvenlik hizmeti ve şoförlerin rahat edebilecekleri alanlar sunarak Avrupa Standartlarında bir Tır Parkı'nı hizmete sunacak olan Etimesgut Belediyesinden açıklama geldi.

ETİMESGUT BELEDİYESİNDEN AVRUPA STANDARTLARINDA TIR PARKI İNŞASI

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, “İlçemiz genelinde büyük araçlardan kaynaklı bir trafik sorunu yaşanmaktadır. Amacımız; Tır araçlarının kontrolsüz ve uygunsuz olarak park alanları dışına park etmelerinin önüne geçmek ve bölge trafiğini rahatlatarak görüntü kirliliğini engellemektir. Yapımı devam eden ve kısa süre içerisinde faaliyete geçecek olan Tır Otoparkımız ile Tırlar ve kamyonlar artık sokaklara ve caddelere gelişigüzel park edemeyecek.'' dedi.

Etimesgut Belediyesi 52 dönümlük alanda tır parkı inşa edecek

Vatandaşların rahatsızlık duyduğu bu sorunu çözmek ve trafiği biraz olsun rahatlatmak adına bölgedeki 52 dönümlük araziyi Tır otoparkına dönüştürmeye karar verdiklerini ifade eden Başkan Beşikçioğlu, ''Tır Garajımız ile hem sokaklarımız rahatlayacak hem de şoförlerimize kendilerine uygun dinlenme ortamını sağlamış olacağız. Park içerisinde sağlanacak olan güvenlik önlemleri ile hem sürücülerin hem de şoförlerin can ve mal güvenlikleri sağlanmış olacak” dedi. Etimesgut Belediyesi 52 dönümlük alanda, Tır Parkı düzenlemesinin sonuna gelirken 210 araçlık tır kapasitesi ile Avrupa Standartlarına uygun şekilde yapımı devam eden Tır Parkı yakında hizmete girecek.

SONRAKİ HABER