Etimesgut Belediyesi 15 Temmuz etkinliklerini iptal etti

Bir kaç gün sonrasında 8. yıl dönümü yaşanacak olan 15 Temmuz darbe girişimine dair Etimesgut'ta dikkat çeken bir karar aldı. Belediyenin yeni yönetimi bugüne özel olarak herhangi bir tören düzenlenmeyeceğini duyurdu.

Etimesgut Belediyesi 15 Temmuz etkinliklerini iptal etti

2016 yılında FETÖ ile bağlantılı olduğu ifade edilen bir grup asker tarafından ülke yönetimine el konulmaya çalışılmış ve başarısız olunmuştu. Ankara ve İstanbul olmak üzere bir çok şehirde halk darbe girişimine karşı koymuş ve ülke yönetiminin ele geçirilmesini engellemişti.

15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan geceden sabaha kadar devam eden olaylarda toplamda 248 vatandaşımız şehit olmuştu. Bu olayın ardından ise 15 Temmuz günü bayram olarak ilan edilmişti.

Etimesgut Belediyesi 15 Temmuz etkinliklerini iptal etti

KARARIN GEREKÇESİ TASARRUF TEDBİRLERİ

Bu tarihin her yıl dönümünde şehitleri anma ve bağımsızlığın öneminin vurgulandığı programlar gerçekleştirilirken Etimesgut Belediyesi dikkat çeken bir karar aldı. Edinilen bilgiye göre ilçenin yeni yönetimi 15 Temmuz'da herhangi bir anma töreni ya da program yapmayacak. Kararına gerekçe olarak tasarruf tedbirlerini gösteren belediye bunun yerine Valilik ve Kaymakamlık törenlerine katılım sağlayacak.

Erdal Beşikçioğlu'nun Başkanlığını yaptığı Etimesgut'ta böyle bir karar alınması kısa sürede ülke gündemine oturdu. 209 yılından beri aralıksız olarak MHP yönetiminde olan ilçe son seçimde CHP yönetimine geçti.

Konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu. Etimesgut halkı gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER