Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu Gaziler Günü dolayısıyla kutlama mesajı paylaştı

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu her yıl 19 Eylül tarihinde kutlanan Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Beşikçioğlu mesajında gazilerin bağımsızlık için fedakarca mücadele etmelerine dikkat çekti.

Erdal Beşikçioğlu Gaziler Günü dolayısıyla kutlama mesajı paylaştı

Türk milletinde yüzyıllar boyunca ülke birliği ve bütünlüğü için görev yaparken yararlananlara özel ilgi ile davranıldı. Devlet tarafından gazilere maddi ve manevi imkanlar sağlanırken her yıl 19 Eylül'de gaziler günü olarak kutlanıyor.

"GAZİLER ÜLKEMİZİN MEDARI İFTİHARIDIR"

Bu özel gün dolayısıyla Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'da paylaştığı mesajında gazilerin ülke için ne kadar önemli olduğuna değildi. Başkan Beşikçioğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Şanlı tarihimizin her döneminde eşsiz kahramanlık destanları yazarak şehitlik ve gazilik unvanına ulaşmış, istikbalimiz ve istiklalimiz için canlarını seve seve ortaya koymuş gazilerimiz ülkemizin medarı iftiharlarıdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kurtuluş mücadelesindeki önderliğinden dolayı Gazi unvanı verilmiştir. Bu sebeple Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum"

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu Gaziler Günü dolayısıyla kutlama mesajı paylaştı

GAZİLER TÜRK TARİH MÜZESİNİ GEZDİ

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Etimesgut Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türk Tarihi Müzesi ve Parkına gaziler için bir gezi düzenledi. 30 Gazi müzeyi gezerek Türk tarihine dair detaylı bilgi sahibi oldular.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER