Her sene ülkemizde ve dünyada binlerce insan kanser hastalığından dolayı vefat ediyor. Farklı kategorilerde olan ve insanlığın şu anda karşı karşıya kaldığı en büyük rahatsızlıklardan birisi olarak gösterilen kanser konusunda insanları bilinçlendirmek için bir çok adım atılıyor.
Resmi ve özel kurumlar ile alanında uzman isimler kanser hastalığının ciddiye alınması gerektiğini, hastalığa yakalanmamak için düzenli ve sağlıklı beslenme gibi konulara dikkat çekiyor.
"KANSER ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİYLE ÖNLENEBİLİR BİR HASTALIKTIR"
4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da bu konuda önemli ifadeler kullandı. Başkan Beşikçioğlu'nun Dünya Kanser Günü mesajı şu şekilde oldu;
“Özellikle bu konuda toplumun daha fazla bilinçlendirilmesi kanaatindeyim. Çünkü bu hastalık yaş ayrımı gözetmeksizin maalesef her yaş gurubunda ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple toplumumuzu kanser hastalığına karşı bilinçlendirerek gerekli önlemleri almalarını sağlamalıyız. Unutmayalım ki, kanser erken teşhis ve tedaviyle önlenebilir bir hastalıktır"
Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu'da mesajında sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam vurgusu yaptı. Gün boyu benzer şekilde kanser hastalığına karşı daha duyarlı olunması gerektiğini ifade eden mesajlar paylaşılmaya devam edildi.