Erdal Beşikçioğlu eski başkan Demirel'in akrabalarını belediyede müdür yaptığını açıkladı

Etimesgut Belediye Meclisi Eylül ayının ilk oturumu, Erdal Beşikçioğlu başkanlığında gerçekleşti. Oturuma Başkan Beşikçoğlu'nun liyakat konusunda söyledikleri damga vurdu.

31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin Ankara'nın Etimesgut ilçesinden Belediye Başkanı adayı olarak gösterdiği Erdal Beşikçioğlu seçimi yüzde 50'nin üstünde bir oranla kazanmıştı. 2009'dan beri aralıksız olarak MHP'li Enver Demirel'e karşı seçimi kazanan Beşikçioğlu geçmiş dönemde yapılan işe alımlar ile ilgili ciddi bir olayı ortaya çıkardı.

Belediye Meclisinde gerçekleştirilen Eylül ayının ilk oturumunda gergin anlar yaşandı. Toplantının başında kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Av. Uğur Çağlar, yeni yönetime liyakate uymadıkları konusunda eleştirilerde bulundu.

"BELEDİYE YÖNETİMİNİN AKRABASI 35 KİŞİ MÜDÜR YAPILDI"

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ise yapılan eleştirilere sert sözlerle cevap verdi. Başkan Beşikçioğlu görevi devraldığı eski Başkan Enver Demirel ve o dönemki yönetici kadrosunun akrabalarından 35 kişinin lise mezunu oldukları halde belediye kadrolarında müdür olarak işe başladığını söyledi.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu "Tespit edebildiğimiz 61 kişi var. Bunlar daha tespit edebildiklerimiz, daha tespit edemediklerimiz var. Bana liyakat diyenler o zamana kadar neredeydiniz de aklınız şimdi mi yerine geldi şeklinde konuştu.

Hararetli geçen meclis toplantısında yaşanan bu olaya nasıl bir cevap verileceği merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com