Erdal Beşikçioğlu eğitilen 5 sokak köpeğinin Etimesgut Belediyesinde görevlendirildiğini duyurdu

Halen gündem olan başıboş sokak köpekleri ile ilgili geçtiğimiz haftalarda TBMM'den bir yasa geçmişti. Bu yasanın ardından Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ilçelerindeki sokak köpeklerinin uyutulması yerine belediyenin farklı birimlerinde görevlendirileceğini söylemişti.

Etimesgut Belediyesi eğittiği 5 sokak köpeğinin görevlendirildiğini duyurdu

Ülkenin dört bir yanında çok sayıda, başıboş sokak hayvanı kaynaklı ölüm ve yaralanma olayının ardından hükümet kanadı harekete geçmiş ve meclisten bir yasa geçirilmişti. Söz konusu yasada başıboş sokak hayvanlarının toplanması ve sahiplendirilmesi gibi kararlar yer almıştı.

Erdal Beşikçioğlu eğitilen 5 sokak köpeğinin Etimesgut Belediyesinde görevlendirildiğini duyurdu

Sorumluluğun yerel yönetimlerde olduğunun vurgulanmasının ardından Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'da bir açıklama yaparak belediyelerinde bir çok yer olduğunu ve sokak köpeklerinin buralarda görevlendirileceğini ifade etmişti.

Erdal Beşikçioğlu eğitilen 5 sokak köpeğinin Etimesgut Belediyesinde görevlendirildiğini duyurdu - Resim : 2

"GÜZEL DOSTLARIMIZA YENİ GÖREVLER VERİYORUZ"

Bu durumun ardından Başkan Beşikçioğlu yeni bir açıklama yaparak belediye bünyesinde ilk görevlendirmeleri yaptıklarını açıkladı. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu "Eğitimlerini tamamlayan 5 can dostumuzun belediyemizdeki çeşitli görevlere atamasını gerçekleştirdik. Kreşlerimizde çocuklarımızın yanında, park ve bahçelerde güvenliğin sağlanmasında ve farklı alanlarda bu güzel dostlarımıza yeni görevler veriyoruz" dedi.

Erdal Beşikçioğlu eğitilen 5 sokak köpeğinin Etimesgut Belediyesinde görevlendirildiğini duyurdu - Resim : 3

"ONLARA SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ"

Şu anda barınaklarında 80 kadar köpek olduğunu ve onlar için güvenli bir alan sağladıklarını ifade eden Başkan Beşikçioğlu "İnanıyorum ki bu projemiz birçok yere örnek olacak. Onlara sahip çıkmak, korumak ve en önemlisi sevmek bizim görevimiz" dedi

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER