CHP Elmadağ Belediye Başkan Adayı Adem Barış Aşkın kimdir?

31 Mart tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için hazırlıklar sürüyor. Partilerin belediye başkan adayları merak edilirken CHP tarafında hareketli günler yaşanıyor. Ankara'da 3 ilçe belediyesi için adaylarını açıklayan CHP, Elmadağ'da Adem Barış Aşkın'ı aday gösterdi. Elmadağ Belediye Başkan adayı Adem Barış Aşkın'ın kimliği ve kariyeri de merak konusu oldu.

CHP Elmadağ Belediye Başkan Adayı Adem Barış Aşkın kimdir?

Ülkemizde seçim heyecanı yaşanıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimler için hazırlıklar hız kesmeden devam ederken vatandaşlar da partilerin adaylarını merak ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den Mansur Yavaş aday gösterilirken 3 ilçe belediyesi için aday açıklaması da geldi. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında bir araya gelirken 126 seçim bölgesinde adayların belirlendiği açıklandı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, PM toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda 161 seçim çevresinin görüşüldüğünü, bunlardan 35'i için ön seçim kararı alındığını, 126'sında ise adayların belirlendiğini kaydetti. Yapılan açıklamanın ardından Ankara'nın Elmadağ ilçesinde ise Adem Barış Aşkın'ın aday gösterildiği kaydedildi. Yapılan açıklamanın ardından Adem Barış Aşkın'ın kimliğini merak eden Haberankara.com okurları için detayları derledik.

CHP Elmadağ Belediye Başkan Adayı Adem Barış Aşkın kimdir? - Resim : 2

CHP ANKARA ELMADAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADEM BARIŞ AŞKIN KİMDİR?

Adem Barış Aşkın, 23 Şubat 1981 yılında Ankara'nın Elmadağ İlçesinde dünyaya geldi. Ankara Elmadağ Lisesi'nde okuyan Adem Barış Aşkın, ardından Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi'nde İşletme Bölümü'nü tamamladı.

CHP Elmadağ Belediye Başkan Adayı Adem Barış Aşkın kimdir? - Resim : 3

Mali Müşavir olarak mesleğe başlayan Adem Barış Aşkın, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP Ankara Elmadağ İlçe Belediye Başkanı olarak seçildi. 20219 yılından bu yana görevini yürüten Aşkın'ın 2024 yılı yerel seçimlerde de CHP'den Elmadağ Belediye Başkan adayı olduğu açıklandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER