Ankara'da gizli buzlanma nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında 3 kişi yaralandı!

Başkent Ankara'da bir süredir soğuk havalar etkisini gösteriyor. Soğuk havaların etkisini artırması ve sıcaklıkların düşmesi ile birlikte geceleri don olayları yaşanmaya başladı. Sabah saatlerinde etkili olan gizli buzlanma ise sürücülerin zor anlar yaşamasına ve çeşitli kazalara neden oldu.

Ankara'da gizli buzlanma nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında 3 kişi yaralandı!

Başkent Ankara'da hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Hava sıcaklıklarının düşmesi ve geceleri eksi derecelerin görülmesi ile birlikte don ve gizli buzlanma olaylarında da artış yaşandı. Yaşanan soğuk hava dalgası nedeniyle yollardaki gizli buzlanmalar artarken sürücülerin de dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Ankara'da hava sıcaklıklarının özellikle son bir haftadır mevsim normallerinin altına düşmesi ile beraber özellikle yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayları artış gösterdi. Soğuk hava dalgasının etkili olduğu Elmadağ ilçesinde de çeşitli trafik kazalarının yaşandığı bildirildi.

ANKARA YOLLARINDA GİZLİ BUZLANMA

Ankara - Kalecik Karayolunda sabah saatlerinde yaşanan buzlanma yüzünden çok sayıda trafik kazası yaşandı. Edinilen bilgiye göre Ankara - Kalecik Karayolu Akyurt Tekebeli geçidinde gizli buzlanmadan dolayı 3 araç ve bir tır yan yattı.

Ankara'da gizli buzlanma nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında 3 kişi yaralandı! - Resim : 2

KAZALARDA 3 KİŞİ YARALANDI

Ankara'da yaşanan gizli buzlanma olayları nedeniyle yaşanan kazalarda ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı. Jandarma ekipleri karayolunu trafiğe kapadı ve kış lastiği olmayan araçların geçişine izin vermedi. Karayolları tuzlama ve araç enkaz kaldırması sonucu trafiğe açıldı. Ekipler sürücüleri kış lastiği kullanımı ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER