Ekonomi

Çiftçilere mazot ve gübre desteği için uygulama esasları belirlendi! Çiftçilere mazot ve gübre desteği için uygulama esasları belirlendi! Ülkemizde bitkisel üretimi artırmak ve üretim maliyetlerinin karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla çiftçilere çeşitli destekler sağlanıyor. Çiftçilere sağlanacak desteklere ilişkin usul ve esaslar da belirlendi.
Piyasa uzmanından net olarak açıkladı! İkinci el otomobil fiyatları yüzde 30 geriledi Piyasa uzmanından net olarak açıkladı! İkinci el otomobil fiyatları yüzde 30 geriledi Son dönemde düşüşün yaşandığı bilinen ikinci el otomobil piyasası hakkında yapılan açıklamalara göre yüzde 30 gerilemenin olduğu ifade edildi.
Araç sahiplerine kötü haber! Benzine 9 TL zam gelebilir Araç sahiplerine kötü haber! Benzine 9 TL zam gelebilir Bugün tüm araç sahiplerini ilgilendiren açıklama geldi. Yapılan açıklamalara göre gelmesi beklenen ÖTV zammı ile birlikte 9 TL zam gelebileceği açıklandı.
Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye yattı mı, ne zaman verilecek? Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye yattı mı, ne zaman verilecek? Bu sene Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında çalışmayan emekliler için verilen 5 bin TL emekli ikramiyesinin çalışan emeklilere de verileceği açıklanmıştı. Ödeme tarihleri ise emekli vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.
SGK Uzmanı açıkladı! Yeni yılda hizmet borçlanmalarına asgari ücret oranında zam gelecek SGK Uzmanı açıkladı! Yeni yılda hizmet borçlanmalarına asgari ücret oranında zam gelecek 2024 yılında asgari ücrete yapılacak olan zam beklenirken asgari ücretle birlikte artacak pek çok kalem de vatandaşı şimdiden düşündürüyor. Yeni yılda asgari ücretin artmasıyla beraber hizmet borçlanmalarının maliyetinin aynı oranda artacağı bildirildi.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bir araya geleceği tarih belli oldu! Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bir araya geleceği tarih belli oldu! Milyonlarca vatandaşı beklediği 2024 yılı asgari ücret zammı için son dakika açıklaması geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih kamuoyu ile paylaşıldı.
Bakan Şimşek’ten cari açık açıklaması! Kalıcı olarak azaltmak ana hedef Bakan Şimşek’ten cari açık açıklaması! Kalıcı olarak azaltmak ana hedef Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘’Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz. Süreçte teknik yeterliliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, finansal fizibiliteyi bankalar inceleyecek, nihai kararı ise Merkez Bankası verecek.’’ dedi.
ABB'den emeklilere nakit desteği! İhtiyaç sahibi emekliye aylık 1000 TL ödeniyor ABB'den emeklilere nakit desteği! İhtiyaç sahibi emekliye aylık 1000 TL ödeniyor Ankara Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için desteklerini sürdürüyor. Öğrenci, işsiz, yaşlı ve emekliler için çeşitli destekleri bulunan belediye, emekliler için sağladığı bin TL'lik destek ödemesi ile dikkati çekiyor.
ATEM Başkanı Akçam açıkladı! İlk el konutta sıfır faizli kampanya dönemi başladı ATEM Başkanı Akçam açıkladı! İlk el konutta sıfır faizli kampanya dönemi başladı Konuta olan talep fiyatlar nedeniyle düşmeye devam ediyor. Konut fiyatlarının yükselişini sürdürmesi talebin düşmesine neden olurken gayrimenkul sektöründe yaşanan daralma endişesi de yeni kampanyaları beraberinde getirdi.
Pasaport, ehliyet, harç ve vergilere yüzde 58,46 zam geldi! Pasaport, ehliyet, harç ve vergilere yüzde 58,46 zam geldi! Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile birlikte pasaport, ehliyet, harç ve vergilere büyük zam geldiği öğrenildi.
Banka kartı olanlar dikkat! Merkez Bankası yüzde 50 fazla azami ücret uygulamasını kaldırıldı Banka kartı olanlar dikkat! Merkez Bankası yüzde 50 fazla azami ücret uygulamasını kaldırıldı Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karar çerçevesinde TCMB tarafından FAST işlemlerinde yüzde 50 fazla azami ücret uygulamasının kaldırıldığı öğrenildi.
Bakan Işıkhan duyurdu! Çalışmaya devam eden emekliler de 5 bin TL ikramiye alacak Bakan Işıkhan duyurdu! Çalışmaya devam eden emekliler de 5 bin TL ikramiye alacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte fiilen çalışmaya devam eden emeklilerin de 5 bin TL emekli ikramiyesi alacağı belirtildi.