Ekonomi

5000 TL çalışan emekli ikramiyesi ne zaman verilecek, hesaplara yattı mı? 5000 TL çalışan emekli ikramiyesi ne zaman verilecek, hesaplara yattı mı? Çalışmayan emekli vatandaşlara verilmesinin ardından alınan karar ile birlikte çalışan emeklilere de verilecek olan 5000 TL ikramiyenin ne zaman hesaplara yatırılacağı merak konusu oldu.
ABB 2024 mazot desteği başvuru süresinin uzatıldığını duyurdu! ABB 2024 mazot desteği başvuru süresinin uzatıldığını duyurdu! Ankara Büyükşehir Belediyesi tarıma olan desteğini sürdürüyor. Tarımsal faaliyetlerin hız kesmeden devam etmesi için çiftçiye destek olmaya devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir duyuru geldi.
14 Aralık 2023 Evde Bakım Yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldığı iller listesi 14 Aralık 2023 Evde Bakım Yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldığı iller listesi Bakanlıklar tarafından yapılan ekonomik destekler devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan evde bakım yardımı ödemelerine ilişkin 14 Aralık tarihinde araştırmalar başladı. Evde Bakım Yardımı ödemelerinin hangi illerde yapıldığı merak ediliyor.
Resmi Gazete'de yayımlandı! Mevduatta devlet güvencesinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı! Mevduatta devlet güvencesinde değişiklik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre, mevduattaki devlet güvencesi tutarı arttırıldı. Yeni tutar, 650 bin lira.
Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında değişikliğe gidildi! Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında değişikliğe gidildi! 14 Aralık tarihli Resmi Gazete kararları çerçevesinde Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında değişikliğe gidildiği ifade edildi.
2023 yılı Aralık ayı FED faiz kararı açıklandı! 2023 yılı Aralık ayı FED faiz kararı açıklandı! Milyonların beklediği karar açıklandı. 2023 yılının son FED faiz kararı az önce duyuruldu.
ATO Başkanı Baran'dan gelir vergisi dilimlerinin artırılmasına yönelik öneri ATO Başkanı Baran'dan gelir vergisi dilimlerinin artırılmasına yönelik öneri ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de halihazırda uygulanan vergi sisteminin, ülkenin gelişimi ile uyumlu olmadığını, mevzuattaki karmaşıklığın reel sektörün hareket kabiliyetini kısıtladığını belirterek önemli bir talepte bulundu. Başkan Baran'dan vergi dilimlerine ilişkin önemli bir açıklama geldi.
Kargoya doymayan Ankaralılar dikkat! Artık bunu da siz ödeyeceksiniz! Kargoya doymayan Ankaralılar dikkat! Artık bunu da siz ödeyeceksiniz! Teknolojinin gelişmesi ve internet platformları üzerinden online alışveriş yapılabilen sitelerin artmasıyla beraber kargo şirketlerinin çalışma yükü de arttı. Online alışveriş sitelerine olan rağbetin artması ve vatandaşın hemen her ihtiyacını online siteler üzerinden almasıyla birlikte kargo ücreti ile ilgili önemli bir karar gündeme geldi.
Resmi Gazete'de duyurulan kararla konut fiyatlarının ateşi sönecek! ATEŞ Başkanı Akçam açıkladı Resmi Gazete'de duyurulan kararla konut fiyatlarının ateşi sönecek! ATEŞ Başkanı Akçam açıkladı Konut fiyatların yükselmesinin bir nedeni olarak da yabancılara satılan konutlardaki artışlar gösteriliyor. Yabancıya satılan konut rakamlarında yaşanan artışla birlikte tepkiler artarken bir takım kararlar alınmıştı. Alınan kararların yabancıya konut satış verilerini düşürmesi hedeflenirken ATEM Başkanı Akçam'dan önemli bir değerlendirme geldi.
Bakan Şimşek açıkladı! Büyükşehirlerde kiralarda gerileme Bakan Şimşek açıkladı! Büyükşehirlerde kiralarda gerileme Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten kira fiyatlarına ilişkin açıklama geldi. Şimşek, büyükşehirlerde kiralarda gerileme olduğunu söyledi.
Ailesi ya da kendisi Gazze'de olan öğrenciler için 2023-2024 bahar dönemi harç ücreti kararı! Ailesi ya da kendisi Gazze'de olan öğrenciler için 2023-2024 bahar dönemi harç ücreti kararı! Filistin'de yaşanan zulmün ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından eğitim gören öğrenciler için Resmi Gazete'de harç kararı yayımlandı.
Bazı deprem illerinde taksit ödeme sürelerinin yeniden belirlenmesine karar verildi! Bazı deprem illerinde taksit ödeme sürelerinin yeniden belirlenmesine karar verildi! Resmi Gazete'de yayımlanan son karar ile birlikte deprem bölgesi ilan edilen bazı iller için taksit ödeme sürelerinin yeniden belirlenmesine karar verildiği öğrenildi.