Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: İstifa etmedim Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: İstifa etmedim Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hakkındaki istifa ettiği iddiaları üzerine açıklama yaptı. Bakan Şimşek, söz konusu iddialara yönelik resmi açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.
Rekorlar peş peşe! 1 dolar 34 TL gram altın 2.732 TL oldu Rekorlar peş peşe! 1 dolar 34 TL gram altın 2.732 TL oldu Piyasalar bugün gerçekleşecek olan Jackson Hole toplantısına odaklanırken iç piyasada hem dolar kuru hem de altın fiyatları yükseldi. Altın fiyatları ve dolar neden yükseldi, yükseliyor?
Motorine indirim, LGP'ye zam bekleniyor Motorine indirim, LGP'ye zam bekleniyor Brent petrol fiyatında yaşanan dalgalanma sonrasında akaryakıt fiyatları için beklenen güncelleme haberi duyuruldu. Bugün benzine indirim gelirken yarın da motorine indirim geleceği açıklandı.
Jerome Powell konuşması Jackson Hole toplantısı ne zaman, saat kaçta? Jerome Powell konuşması Jackson Hole toplantısı ne zaman, saat kaçta? Altın fiyatları ve dolar kuru başta olmak üzere küresel piyasalar bugün gerçekleşecek olan Jackson Hole toplantısı ile FED Başkanı Powell konuşması için açıklanan saate odaklandı. Jackson Hole toplantısı ne zaman, bugün saat kaçta?
Tüketiciye yönelik sözleşmelerde kapsam genişledi Tüketiciye yönelik sözleşmelerde kapsam genişledi Resmi Gazete'de yayımlanan İş Yeri Dışında Kurulan Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında tüketiciye yönelik sözleşmelerin kapsamı genişletildi.
A Jet  1 Euro'dan başlayan fiyatlarla yurt dışı bilet kampanyasını duyurdu A Jet 1 Euro'dan başlayan fiyatlarla yurt dışı bilet kampanyasını duyurdu Havayolu ulaşımı ile seyahatlerini gerçekleştirecek vatandaşlar indirimli uçak bileti araştırmalarına devam ederken AJet'ten yeni kampanya açıklaması geldi. AJet tarafından yapılan açıklama ile yurt dışına belirli tarihler arasında 1 Euro'dan başlayan fiyatlarla bilet satışı yapılacağı ifade edildi.
2025 asgari ücret tahmini için ilk rakam açıklandı 2025 asgari ücret tahmini için ilk rakam açıklandı Asgari ücrete ara zam ve enflasyon zammı verilmesi için işçilerin talepleri açıklanmaya devam ederken 2025 asgari ücret maaşı için ilk rakam açıklandı.
Benzin fiyatlarına indirim geliyor Benzin fiyatlarına indirim geliyor Akaryakıt fiyatlarına son haftalarda gelen peş peşe zam yağmuruna bu hafta ara veriliyor. Aktarılan son habere göre benzin fiyatlarında indirim yapılacak.
Türkiye Ağustos ayında petrol ve doğal gaz üretiminde rekora imza attı Türkiye Ağustos ayında petrol ve doğal gaz üretiminde rekora imza attı Petrol ve doğalgaz üretimindeki son rakamları açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar Türkiye'nin üretim rekoru kırdığını duyurdu.
Bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı'daki döviz fiyatları arasındaki makas açıldı Bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı'daki döviz fiyatları arasındaki makas açıldı Dolar kuru hızlı bir şekilde yükselirken Kapalıçarşı ile bankalararası piyasa arasındaki fark açıldı. Makas son 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.
Emlakta yetki belgesi olmadan ilan verenlere 158.460 TL para cezası kesilecek Emlakta yetki belgesi olmadan ilan verenlere 158.460 TL para cezası kesilecek Emlakta yetki belgesi için Ticaret Bakanı Bolat önemli açıklamalarda bulunurken mevzuata uymayan kişilere 158 bin 460 TL para cezası kesileceğini duyurdu.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile Türkiye'de 15 milyar liralık vergi kaybı önlenecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile Türkiye'de 15 milyar liralık vergi kaybı önlenecek Hayata geçirilen Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi sayesinde 15 milyar liralık vergi kaybının önlenmesi sağlanacak. Sistem kapsamında bu yıl sonuna kadar 8 milyon aracın kayıt altına alınması amaçlanıyor.