Ekonomi

Araç sahibi olan milyonlar için kararı bakanlık aldı! Süreler resmen değişti faiz ancak o şekilde işleyecek Araç sahibi olan milyonlar için kararı bakanlık aldı! Süreler resmen değişti faiz ancak o şekilde işleyecek Araç sahibi olan vatandaşlar için bakanlıklar tarafından alınan kararlar duyurulmaya devam ediyor. Trafik kurallarına uymayan sürücülere cezai işlemler uygulanırken kesilen idari para cezalarının belirli süreler içerisinde de ödenmesi gerekiyor. 15 gün süre içinde ödeme yapan sürücülere ise indirim yapılırken bu sürelerde değişikliğe gidildiği bildirildi.
Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemelerde artırıma gidildi! Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemelerde artırıma gidildi! 31 Ocak 2024 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete kararlarına göre Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğe yeni maddelerin eklendiği ifade edildi.
Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarında gidilen değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı! Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarında gidilen değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugün İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarında değişikliklerin yapıldığı ifade edildi. Eklenen ve çıkarılan maddeler hakkında ise bilgilendirmelerde bulunuldu.
Ünlü ekonomistten yatırımcılara acil uyarı geldi! Evi, altını, arsası olanlar aman dikkat Ünlü ekonomistten yatırımcılara acil uyarı geldi! Evi, altını, arsası olanlar aman dikkat Yatırımcılar tarafından son dönemde hangi alanlarda yatırım yapılması gerektiği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ünlü ekonomistten önemli açıklamalara yer verildi.
TÜRK-İŞ duyurdu! Açlık sınırı Ocak ayında 15 bin 48 liraya çıktı TÜRK-İŞ duyurdu! Açlık sınırı Ocak ayında 15 bin 48 liraya çıktı Bugün Türk-İş tarafından yapılan son açıklama ile birlikte 2024 yılı ocak ayında açlık sınırının 15 bin 48 liraya yükseldiği öğrenildi. Yoksulluk sınırı ise 49 bin 19 lira olarak kayıtlara geçti.
2024 Yerel seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar, belli oldu mu? 2024 Yerel seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar, belli oldu mu? Bu sene mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler hakkında merak edilenlerin artmasının ardından bu seçimlerde sandık görevlisi olarak yer alacak kişilerin ne kadar ücret alacağı araştırılmaya başlandı.
Erken emeklilik senaryosu bakan açıklaması ile güçlendi! Emeklilik bekleyene müjde gün sayısı düşüyor Erken emeklilik senaryosu bakan açıklaması ile güçlendi! Emeklilik bekleyene müjde gün sayısı düşüyor Ülkemizde emeklilik şartlarına ilişkin zaman zaman düzenleme talebi geliyor. Emeklilikte gün sayısının düşürülmesi gündemdeyken bu kez bakan açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Erken emeklilik için beklenen açıklama ilk ağızdan yapıldı.
700 bin kamu işçisi ek zam alıyor mu? 700 bin kamu işçisi ek zam alıyor mu? Kamu işçilerine ek zam düzenlemesi vatandaşların gündeminde yer alıyor. 700 bin kamu işçisi ek zam için beklentisini sürdürürken merak edilen sorulara da yanıt aranmaya başladı.
Banka müdürü bizzat açıkladı protokol imzalandı! 5 bin liraya varan ödeme alacaksınız şartları kontrol edin Banka müdürü bizzat açıkladı protokol imzalandı! 5 bin liraya varan ödeme alacaksınız şartları kontrol edin Bankaların müşterileri için sundukları avantajlar 2024 yılında da gündeme gelmeye devam ediyor. Yeni yılda müşterileri için pek çok anlaşmaya imza atan bankalar yeni bir duyuru ile dikkati çekti. Bir banka, TESK ile protokol imzalandığını duyurarak vatandaşlara 5 bin lira kazançlı çıkabilecekleri yeni uygulamasını açıkladı.
Emekliye ek zam müjdesi verildi gözler fark ödemesine çevrildi! Emekliler hayırlı olsun yüzde 11,68 fark ödemesi alacaksınız Emekliye ek zam müjdesi verildi gözler fark ödemesine çevrildi! Emekliler hayırlı olsun yüzde 11,68 fark ödemesi alacaksınız Emekliler asgari geçim koşullarını sağlamak üzere maaşlarında bir iyileştirme bekliyordu. Emekli maaş zammında gelişmeler yakından takip edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan tarafından iki farklı zam açıklaması yapılmıştı. Emekliler zamlı maaşlarını fark ödemesini alacakları tarihleri merak ederken detayları derledik.
Altın, döviz, kripto para alanlar radara girdi! Yakın markaja alındınız kredi kartınız da varsa yandınız! Altın, döviz, kripto para alanlar radara girdi! Yakın markaja alındınız kredi kartınız da varsa yandınız! Elinde TL bulundurmak istemeyen ve yatırım yapmak isteyenler çeşitli yatırım araçlarına paralarını yatırmaya devam ediyor. Altın, döviz ve kripto para yatırımını tercih edenler için bu kez flaş bir karar açıklandı. Özellikle kredi kartı harcaması ile altın, döviz ve kripto para alanların BDDK'nın radarına girdiği açıklandı.
Bankada parası olanlara kötü haber! Yeni dönem resmen başladı yüzde 25'e indirildi! Bankada parası olanlara kötü haber! Yeni dönem resmen başladı yüzde 25'e indirildi! Elinde bulundurduğu TL'nin değer kaybını önlemek üzere çeşitli yatırım araçlarına paralarını yatıran vatandaşlar, bankalardaki mevduat hesaplarını da sıklıkla tercih ediyor. Parası mevduat hesaplarında olanlar için her gün yeni bir açıklama gelirken bu kez Kur Kurumalı Mevduat hesapları için alınan karar dikkati çekti.