Ekonomi

TÜİK son rakamı açıkladı! Türkiye'de işsiz sayısı 3 milyon 156 bin kişiye yükseldi Türkiye'de işsiz sayısı 3 milyon 156 bin kişiye yükseldi TÜİK İşgücü İstatistikleri, II. Çeyrek: Nisan-Haziran, 2024 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre söz konusu dönemde işsiz sayısı 23 bin kişi arttı.
Dolar ve altının haftaya başlangıç fiyatları belli oldu Dolar ve altının haftaya başlangıç fiyatları belli oldu Geride bıraktığımız hafta rekor üzerine rekor kıran döviz kurları ve altın fiyatları için yeni haftanın açılış fiyatları geldi. Dolar, Euro kuru, gram, çeyrek altın, 22 ayar bileziğin fiyatları belli oldu.
Bakan Göktaş duyurdu: Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı Bakan Göktaş duyurdu: Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlandığı ifade edildi.
15 Ağustos benzin fiyatına zam geldi: Ankara'da benzin fiyatı belli oldu 15 Ağustos benzin fiyatına zam geldi: Ankara'da benzin fiyatı belli oldu Akaryakıt fiyatları gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Akaryakıt fiyatları ile ilgili araç sürücülerinin takibi devam ederken benzin tarafından zam haber geldi.
Bakan Bolat'tan gayrimenkul ve otomotiv sektöründe yeni düzenleme açıklaması Bakan Bolat'tan gayrimenkul ve otomotiv sektöründe yeni düzenleme açıklaması Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gündeme ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Bolat, gayrimenkul ve otomotiv sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunurken yurt dışından getirilen ürünlerin gümrük vergisine de değindi.
Ağustos 2024 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ağustos 2024 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararı için geri sayım başlarken ağustos ayı kararı için meraklı bekleyiş başladı. Ağustos ayında Merkez Bankası'nın açıklayacağı kararlar için araştırmalar devam ederken bu ay yapılacak toplantı tarihi de sorgulanıyor.
Resmi Gazete'de yayımlandı: Amme alacaklarında faiz arttı Resmi Gazete'de yayımlandı: Amme alacaklarında faiz arttı Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar kamuoyunun yakın takibinde yer alıyor. Resmi Gazete kararları gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken son olarak amme alacaklarında faizin artırılmasına karar verildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz TESK’in taleplerini dinledi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz TESK’in taleplerini dinledi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TESK Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz TESK’in 28 maddelik taleplerini dinledi.
Hamsinin toplam avlanabilirlik miktarı belirlendi Hamsinin toplam avlanabilirlik miktarı belirlendi Denizlerde ve iç sularda yapılacak ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığına yönelik düzenlemeleri içeren Tarımsal Üretim Planlaması ile ilgili tebliğler Resmi Gazete’de yayımlandı. Bununla beraber önümüzdeki sezonda hamsinin toplam avlanabilirlik miktarı belirlendi.
Merkez Bankası Başkanı Karahan yıl sonu enflasyon beklentilerini açıkladı Merkez Bankası Başkanı Karahan yıl sonu enflasyon beklentilerini açıkladı Haziran ayında yüzde 70'leri gören enflasyon oranının artık artmayacağı ve azalış eğilimine gireceği ifade edilmişti. Bu ifadelerin ardından açıklanan ilk enflasyon rakamında bir önceki aydan daha düşük olmuştu.
Geçici vergi beyanname verme süreleri uzatıldı! Geçici vergi beyanname verme süreleri uzatıldı! Gelir İdaresi Başkanlığı gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme süresinin uzatılmasına karar verdi. Söz konusu kararın detayları merak edilirken mükellefler de araştırmalarına başladı.
Bakan Şimşek'ten çok kazanan ve kayıt dışı sözleri: Vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız Bakan Şimşek'ten çok kazanan ve kayıt dışı sözleri: Vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son dönemde devlet tarafından ciddi bir baskı altına alınan kayıt dışı iş yapılması konusuna değindi. Bu konuya asla izin vermeyeceklerini belirten Bakan Şimşek başka bir seçenekleri olmadıklarını ifade etti.