Ekonomi

2025 asgari ücret tahmini için ilk rakam açıklandı 2025 asgari ücret tahmini için ilk rakam açıklandı Asgari ücrete ara zam ve enflasyon zammı verilmesi için işçilerin talepleri açıklanmaya devam ederken 2025 asgari ücret maaşı için ilk rakam açıklandı.
Benzin fiyatlarına indirim geliyor Benzin fiyatlarına indirim geliyor Akaryakıt fiyatlarına son haftalarda gelen peş peşe zam yağmuruna bu hafta ara veriliyor. Aktarılan son habere göre benzin fiyatlarında indirim yapılacak.
Türkiye Ağustos ayında petrol ve doğal gaz üretiminde rekora imza attı Türkiye Ağustos ayında petrol ve doğal gaz üretiminde rekora imza attı Petrol ve doğalgaz üretimindeki son rakamları açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar Türkiye'nin üretim rekoru kırdığını duyurdu.
Bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı'daki döviz fiyatları arasındaki makas açıldı Bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı'daki döviz fiyatları arasındaki makas açıldı Dolar kuru hızlı bir şekilde yükselirken Kapalıçarşı ile bankalararası piyasa arasındaki fark açıldı. Makas son 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.
Emlakta yetki belgesi olmadan ilan verenlere 158.460 TL para cezası kesilecek Emlakta yetki belgesi olmadan ilan verenlere 158.460 TL para cezası kesilecek Emlakta yetki belgesi için Ticaret Bakanı Bolat önemli açıklamalarda bulunurken mevzuata uymayan kişilere 158 bin 460 TL para cezası kesileceğini duyurdu.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile Türkiye'de 15 milyar liralık vergi kaybı önlenecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile Türkiye'de 15 milyar liralık vergi kaybı önlenecek Hayata geçirilen Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi sayesinde 15 milyar liralık vergi kaybının önlenmesi sağlanacak. Sistem kapsamında bu yıl sonuna kadar 8 milyon aracın kayıt altına alınması amaçlanıyor.
İslam Memiş’ten altın borçlanmayın uyarısı geldi İslam Memiş’ten altın borçlanmayın uyarısı geldi Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasadaki altın ve dolar durumunu değerlendirerek yatırımcıları uyardı. 2026 yılına kadar altın ve döviz borçlanılmaması gerektiğini ifade eden uzman isim piyasaları değerlendirdi.
Çalışmayan ev hanımlarına destek ödemesi yapılıyor mu? Çalışmayan ev hanımlarına destek ödemesi yapılıyor mu? Ülkemizde dar gelirli ihtiyaç sahiplerine pek çok destek veriliyor. Bu destekler vatandaşların gündeminde yer alırken son olarak ev hanımlarına destek ödemesi yapılıp yapılmadığı merak edildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "zenginlere vergi affı" iddialarına yanıt Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "zenginlere vergi affı" iddialarına yanıt Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz gündeme gelen zenginlere vergi affı iddialarına yanıt verdi. Zenginlere vergi affı çıkacak mı?
Yurt dışı siparişlerde vergi ve limit değişikliği yürürlüğe girdi Yurt dışı siparişlerde vergi ve limit değişikliği yürürlüğe girdi Resmi Gazete'de yayımlanan 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun bazı maddelerinin uygulanması hakkında kararda değişiklik yapılmasına dair karar yürürlüğe girdi. Yurt dışından getirilen eşyaların maktu vergi oranı değişti.
Emekliye çifte promosyon: 39 gün içinde 24 bin liraya varan ödeme Emekliye çifte promosyon: 39 gün içinde 24 bin liraya varan ödeme Emeklilere verilen promosyonlar için yapılan açıklamalar takip ediliyor. Emekli aylığına göre değişen promosyonlar 24 bin liraya kadar yükselirken Vakıfbank'tan çifte promosyon açıklaması geldi.
AHES GYO halka arz ne zaman, kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? AHES GYO halka arz ne zaman, kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? SPK'nın açıkladığı halka arzlar yatırımcıların sıkı takibinde yer ediniyor. SPK tarafından halka arz edeceği açıklanan AHES GYO'nun talep toplama sonuçları ve borsada ne zaman işlem göreceği merak edildi. AHES GYO halka arzına ilişkin merak edilenleri derledik.