Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Enflasyon keskin bir şekilde düşmeye başlayacak" Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Enflasyon keskin bir şekilde düşmeye başlayacak" TÜİK ayın ülke için en önemli ekonomik olayı olan enflasyon verilerini paylaştı. Paylaşılan oran sonrası ekonominin en yetkili ismi olan Bakan Şimşek pozitif yorumlarını sürdürdü.
Mayıs ayında gıda ürünlerine uygulanacak zam oranı Nisan 2024 enflasyon rakamlarıyla belli oldu! Mayıs ayında gıda ürünlerine uygulanacak zam oranı Nisan 2024 enflasyon rakamlarıyla belli oldu! Nisan ayına ait enflasyon rakamları son dakika açıklandı. TÜİK tarafından 3 Mayıs Cuma 2024 tarihinde açıklanan enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından gıda ürünlerine uygulanacak olan zam miktarı merak edildi. Gıda ürünlerine gelecek zam merak edilirken hesaplamalar da yapıldı.
4 aylık enflasyon farkına göre hesaplandı! Emekli, memur, memur emeklisine yeni zam tablosu 4 aylık enflasyon farkına göre hesaplandı! Emekli, memur, memur emeklisine yeni zam tablosu Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamda belirleyici rol oynayan 6 aylık enflasyon farkı için bekleyiş devam ediyor. Şimdiye kadar 4 aylık enflasyon farkı ortaya çıkarken hesaplanan aylık farka göre maaşlara yapılacak olan zamla ilgili senaryolar da şekilleniyor. Açıklanan nisan ayı enflasyonu ile beraber 4 aylık maaş farkı da ortaya çıkarken memur, emekli ve memur emeklisi ile asgari ücrete yeni zam tablosu da ortaya çıktı.
4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur ve emekli maaş zammını belirleyecek olan enflasyon farkı ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. Memur ve emekliler ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez zam alırken gözler enflasyon rakamlarına çevrildi. TÜİK'in açıkladığı nisan enflasyonun ardından 4 aylık enflasyon farkının ne kadar olduğu da sorgulanan konular arasında yer aldı.
Mayıs 2024 kira artışı zam oranı açıklandı! 2024 konut ve işyeri kira artış oranı hesaplama tablosu Mayıs 2024 kira artışı zam oranı açıklandı! 2024 konut ve işyeri kira artış oranı hesaplama tablosu TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri sonrası kira artış oranlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Nisan ayı verilerinin ardından kiralarda ne kadar zam yapılacağı merak konusu olurken işyeri ve konut kiralarında artış zam oranı da kamuoyunun bilgisine sunulmuş oldu. Bununla beraber Mayıs 2024 kira artışı zam oranı hesaplama tablosu belli oldu.
ENAG, Nisan 2024 enflasyon rakamlarını açıkladı ENAG, Nisan 2024 enflasyon rakamlarını açıkladı ENAG, nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG verilerine göre, TÜFE oranları belli olurken gözler TÜİK'in açıklayacağı rakamlara çevrildi.
TÜİK Nisan 2024 enflasyon rakamlarını son dakika açıkladı! 3 Mayıs enflasyon verileri belli oldu TÜİK Nisan 2024 enflasyon rakamlarını son dakika açıkladı! 3 Mayıs enflasyon verileri belli oldu 2024 tarihine ait yılın dördüncü enflasyon rakamları son dakika açıklandı. TÜİK tarafından 3 Mayıs Cuma günü açıklanan verilerle beklenen rakamlar belli oldu. Açıklanan rakamla beraber Türkiye'nin şubat ayındaki enflasyon bilançosu merak konusu olurken ülkemizde 2024 yılına ait dördüncü rakam açıklanmış oldu.
Bir grup sevinecek bir grup üzülecek! Akaryakıta hem zam hem indirim geldi işte yeni liste Bir grup sevinecek bir grup üzülecek! Akaryakıta hem zam hem indirim geldi işte yeni liste Brent petrol fiyatlarında dalgalanmayla beraber benzin, motorin ve otogaz fiyatları da indirim ve zam haberleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. 3 Mayıs tarihi ile bir gruba indirim iki gruba zam haberi gelirken liste fiyatlarının güncellendiği öğrenildi.
Son Dakika! FED faiz kararı açıklandı Son Dakika! FED faiz kararı açıklandı Bugün gerçekleştirilen toplantıların ardından ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.
İstanbul'un Nisan ayı enflasyonu belli oldu İstanbul'un Nisan ayı enflasyonu belli oldu Türkiye genelinde en çok merak edilen ve takip edilen ekonomik gelişme enflasyon olmayı sürdürüyor. Enflasyonun ülke genelinde olduğu kadar şehirler özelinde de ne durumda olduğuna dair gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda ülkenin en kalabalık şehri İstanbul'da dair bir bilgilendirme yapıldı.
Mayıs 2024 Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak? Mayıs 2024 Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak? İhtiyaç sahipleri için yapılan destek ödemeleri hakkında hak sahiplerinin araştırmaları devam ediyor. Aile Destek Paketi ödemeleri ile ilgili yapılan araştırmalar gündemin önemli konu başlıklarını oluştururken mayıs ayı ödemelerine ilişkin ayrıntılar sorgulanıyor.
TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması TCMB Başkanı Fatih Karahan, enflasyon hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Enflasyondaki düşüş hedefinden bahseden Başkan Karahan, enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerinin altını çizdi.