Ekonomi

Kamuda Tasarruf Paketi kapsamında memur servisleri kalktı mı? Kamuda Tasarruf Paketi kapsamında memur servisleri kalktı mı? Kamuda tasarruf tedbirleri bugün açıklandı. Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında milyonlarca memur da memur servisleri ile ilgili araştırmalarına başladı. Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında memur servislerinin kalkıp kalkmadığı merak edildi.
Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği halka arz kaç lot veriyor, katılım endeksine uygun mu, hangi bankalarda var? Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği halka arz kaç lot veriyor, katılım endeksine uygun mu, hangi bankalarda var? SPK tarafından açıklanan halka arz takvimi vatandaşların takibinde yer alıyor. Halka arzlarla ilgili bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliğinin de halka arz olacağı ifade edildi. Bu çerçevede halka arzın detayları da sorgulanmaya başladı.
Dikey Geçiş Sınavı Başvuruları Başladı mı? DGS 2024 başvuru ekranı Dikey Geçiş Sınavı Başvuruları Başladı mı? DGS 2024 başvuru ekranı Ülkemizde her yıl binlerce öğrenci 2 yıl boyunca gördükleri üniversite eğitimini lisans düzeyine çıkarmak için DGS sınavına giriyor. Sınavlar konusunda tek yetkili kurum olan ÖSYM'de adaylara başvuru ve sınav sürecine dair bilgilendirmelerde bulunuyor.
500 TL'lik banknot çıkacak mı, 500 TL yeni banknot basılacak mı? 500 TL'lik banknot çıkacak mı, 500 TL yeni banknot basılacak mı? Yeni banknot basımı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Vatandaşlar yeni banknot basımı olup olmayacağını sorgularken bir taraftan da 500 TL'lik banknotun çıkıp çıkmayacağını araştırmaya başladı.
Adınıza kayıtlı bir fatura bile varsa hemen inceleyin! Gelire göre tarife uygulaması yolda Adınıza kayıtlı bir fatura bile varsa hemen inceleyin! Gelire göre tarife uygulaması yolda Faturalar, artan maliyetlerle beraber hayli yüksek rakamlara yükseldi. Fatura ödeme bütçesini giderek yükseltmek zorunda kalan vatandaşlar gelen zamlardan şikayet ederken doğalgaz ve elektrik faturalarıyla ilgili yeni bir düzenlemenin gündemde olduğu ifade edildi. Buna göre gelire göre fatura dönemine geçileceği ifade edildi.
500 ve 1000 TL'lik banknotlar basılacak mı? TCMB Başkanı Karahan'dan yanıt 500 ve 1000 TL'lik banknotlar basılacak mı? TCMB Başkanı Karahan'dan yanıt Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puan yukarı güncelleyerek yüzde 38'e çektiklerini ve 2025 ve 2026 tahminlerini sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde koruduklarını bildirdi. Yılın ikinci Enflasyon Raporu programında konuşan TCMB Başkanı Karahan, 500 ve 1000 TL'lik banknotların basılıp basılmayacağına ilişkin soruları yanıtladı.
Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini güncelledi Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini güncelledi Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bugün kameraların karşısına önemli açıklamada bulundu. Başkan Karahan konuşmasında ülkenin içinde bulunduğumuz ve gelecek yıl beklenen enflasyon oranları tahminini ifade etti.
TCMB Mayıs faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB Mayıs faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Para piyasaları TCMB tarafından açıklanacak olan faiz kararına odaklandı. TCMB'nin faiz karaları vatandaşların gündeminde yer alırken bu kararların ne zaman açıklanacağı da sorgulanan konular arasında yer alıyor.
TCMB duyurdu! Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı TCMB duyurdu! Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, kredi büyümesini sınırlayıcı zorunlu karşılık uygulamasında da değişiklik yaptı. Merkan Bankası tarafından alınan kararla Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırıldığını açıkladı.
4 aylık enflasyon farkına göre memur maaş zammı ne kadar olacak? 4 aylık enflasyon farkına göre memur maaş zammı ne kadar olacak? Emekli, memur ve memur emeklisinin maaş zammını belirleyen en önemli parametre enflasyon verisi oluyor. Enflasyon rakamlarının 6 aylık farkına göre belirlenecek olan zam oranı şimdiden memurların gündeminde yer alırken 4 aylık enflasyon farkına göre memur maaş zammı da kuruşu kuruşuna hesaplandı.
10 Mayıs Bim aktüel kataloğu! Bim haftanın indirimli ürünleri 10 Mayıs Bim aktüel kataloğu! Bim haftanın indirimli ürünleri Her hafta salı ve cuma günleri raflarını yenileyen Bim Market, 10 Mayıs Cuma gününe ait aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Bim Marketler aktüel ürünler kataloğunda birbirinden farklı ürünler fiyatları ile dikkati çekerken yayımlanan kataloğu haberimize ekledik.
2024 TDV kurbanlık fiyatları! Yurt içi Yurt dışı kurban kesim hisse bedeli ne kadar? 2024 TDV kurbanlık fiyatları! Yurt içi Yurt dışı kurban kesim hisse bedeli ne kadar? Kurban Bayramı'nın yaklaşıyor olması ile birlikte vatandaşlar da kurban kesim hisse bedelini araştırmaya başladı. 2024 TDV kurbanlık fiyatları belli olurken merak edilen rakamları Haberankara.com okurları için derledik.