Ekonomi

Ticaret Bakanlığı’ndan aldatıcı reklamlara rekor ceza! Ticaret Bakanlığı’ndan aldatıcı reklamlara rekor ceza! Ticaret Bakanlığı tüketicileri aldatan 1542 reklama rekor para cezası kesti. Reklam Kurulu 8 Ekim tarihinde düzenlemiş olduğu toplanda 202 adet dosyadan 185’inin mevzuata aykırı bulunduğunu tespit etti.
TESK Başkanı Palandöken: “Faizlerin yüksekliği insanları korkutuyor” TESK Başkanı Palandöken: “Faizlerin yüksekliği insanları korkutuyor” Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamasında esnafın yüzde 3 kazandığı bir üründe bankaların yüzde 4 komisyon istediğini ifade etti.
Ayçiçek yağına 3 ayda 3 defa zam geldi Ayçiçek yağına 3 ayda 3 defa zam geldi Mutfakların vazgeçilmez besinleri arasında olan Ayçiçek yağı özellikle Rusya ve Ukrayna savaşı sonrasında yükseliş trendine girdi. Aktarılan son habere göre bu yıl Ayçiçek yağına sadece 3 ay içerisinde 3 defa zam geldi.
İUP maaşları yattı mı, 12 Ekim2024 İŞKUR maaşı ne zaman yatacak, maaş ne kadar, kaç TL oldu? İUP maaşları yattı mı, 12 Ekim2024 İŞKUR maaşı ne zaman yatacak, maaş ne kadar, kaç TL oldu? İŞKUR tarafından hayata geçirilen İşgücü Uyum Programı maaşları için bekleyiş devam ediyor. 10 Ekim 2024 Perşembe günü yatırılması beklenen maaşlar yattı mı, ne zaman yatırılacak detayları belli oldu.
Mehmet Şimşek kamuda tasarrufu artıracaklarını açıkladı Mehmet Şimşek kamuda tasarrufu artıracaklarını açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf tedbirlerinin artırılacağını açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Şimşek, önümüzdeki dönem içerisinde uygulama kapasitesinin genişletileceğini belirtti.
Bakan Işıkhan: “Asgari ücret sürecine erken başlamış olduk” Bakan Işıkhan: “Asgari ücret sürecine erken başlamış olduk” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işveren ve işçi tarafının merakla beklediği asgari ücret sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Komisyonun aralık ayında toplanacağını ifade eden Işıkhan, sürece erken başladıklarını belirtti.
AK Parti'den 12 maddelik yeni kanun teklifi TBMM'ye sunuldu! AK Parti'den 12 maddelik yeni kanun teklifi TBMM'ye sunuldu! Meclisin yeni yasama yılı faaliyetlerine başlamasının ardından ilk kanun teklifi meclise sunuldu. Teklif bu şekilde yasalaşırsa limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından 750 TL savunma sanayi fonu alınacak.
Merkez Bankası 2024 yıl sonu dolar kuru ve enflasyon beklentisi düştü Merkez Bankası 2024 yıl sonu dolar kuru ve enflasyon beklentisi düştü TCMB piyasa katılımcıları anketi Ekim 2024 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Merkez Bankası'nın hem dolar kuru hem de enflasyon tahmini geriledi.
Bakan Şimşek’ten cari açık değerlendirmesi: "Ekonomimizin dayanıklılığını artırıyor" Bakan Şimşek’ten cari açık değerlendirmesi: "Ekonomimizin dayanıklılığını artırıyor" Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten cari açık açıklaması geldi. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında cari açığın milli gelire oranının yüzde 1’in altına düştüğünü ifade etti.
Emeklilik sistemi değişiyor: Yeni reform paketi devreye girecek! Emeklilik sistemi değişiyor: Yeni reform paketi devreye girecek! Emeklililk sisteminde değişiklikler öngören yeni reform paketi için çalışmalarda sona gelindi. Yeni reform paketinin önümüzdeki sene yıl sonuna kadar devreye gireceği belirtildi.
Bakan Işıkhan: "İşsizlik oranı son 16 aydır tekli hanelerde" Bakan Işıkhan: "İşsizlik oranı son 16 aydır tekli hanelerde" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden işsizlik verilerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Mehmet Şimşek: “İşsizlik oranı ağustosta aylık 0,3 puan düştü” Mehmet Şimşek: “İşsizlik oranı ağustosta aylık 0,3 puan düştü” Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında işsizlik oranlarının ağustos ayında düştüğünü ifade etti. İstihdam artışının ise 2005 yılından bu yana 13,5 milyona ulaştığını söyledi.