Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank konut kredisi faiz oranları açıklandı! En düşük konut kredisi faiz oranı hangi bankada?

Vatandaşlar konut sahibi olabilmek için bankaların konut kredisi imkanlarına göz atmaya devam ederken Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası konut kredisi detayları merak edildi.

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank konut kredisi faiz oranları açıklandı! En düşük konut kredisi faiz oranı hangi bankada?

Türkiye'de son dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmeler vatandaşların ev sahibi olma noktasında zorlanmasına neden olurken peş peşe gelen zamlardan konut piyasası da etkilendi. Vatandaşlar konut sahibi olabilmek için bankaların konut kredisi imkanlarına göz atmaya devam ederken Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası konut kredisi detayları merak edildi.

Kamu bankaları arasında yer alan Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank konut kredisi detayları ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından merak edilirken özellikle de faiz oranları vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

EN DÜŞÜK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI HANGİ BANKADA?

Biraz da olsa birikmişi olan ve bankalardan parasını tamamlamak amacıyla konut kredisi çekmek isteyen vatandaşlar 500-800 bin TL arasındaki konut kredilerine göz atmaya devam ediyor.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar birikim yolu ile bunu sağlayamazken özellikle de piyasadaki fiyatların sürekli yükselmesi vatandaşların yüzünü her zamankinden daha çok bankaya dönmesine neden oldu. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank konut kredisi faiz oranları araştırılmaya başlandı.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI HESAPLAMA

Bu üç kamu bankasının konut kredisi vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alırken Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank konut kredisi faiz oranları şu şekilde yer aldı;

Vakıfbank 881 bin 300 TL konut kredisi çeken vatandaşlar için ödeme periyodu şu şekilde gerçekleşmektedir;

90 ay vade ile hesaplandığında 881 bin 300 TL Vakıfbank konut kredisi faiz oranı %2,39'dur. Bu kredinin aylık ödeme tutarı ise 23.917,64 TL olarak belirlenmiştir.

screenshot-2023-08-16t141114-334.png

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI HESAPLAMA

Ziraat Bankası konut kredisi hesaplaması sonucu şu şekilde yer aldı;

Ziraat Bankası'ndan 807 bin TL tutarında konut kredisi alan vatandaşlar bu krediye aylık sadece 13.069,99 TL ödeyerek sahip olabilirler. Aylık sadece % 0,89 faiz oranı ile sahip olunabilecek Ziraat Bankası konut kredisi tablosu şöyle yer alıyor;

screenshot-2023-08-16t141928-232.png

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI HESAPLAMA

Konut kredisi çekmek isteyen vatandaşlar özellikle de bir diğer kamu bankası olan Halkbank konut kredisi faiz oranlarına göz atmaya devam ederken Halkbank konut kredisine yüzde 2,6 faiz oranı ile sahip olunabilmektedir.

Aylık sadece 23.394,99 TL taksit tutarı, 90 ay vade ile 810 bin 500 TL konut kredisi veren Halkbank yine çok tercih edilen bankalar arasında yer almaktadır.

SONRAKİ HABER