Ziraat Bankası 1 milyon 400 bin TL konut kredisi taksit tablosu açıklandı

Kamu bankalarından olan Ziraat Bankası, konut kredisi verdiğini duyurdu. Ev almakta zorlanan vatandaşlar bu noktada çareyi bankaların sunduğu konu kredilerinden yana kullanmaya başladı. Ziraat Bankası 1 milyon 400 bin TL kredinin aylık taksit tablosunu açıkladı.

Ziraat Bankası 1 milyon 400 bin TL konut kredisi taksit tablosu açıklandı

Enflasyonun artması beraberinde kredilerin faiz oranlarının artmasına neden oluyor. Bu noktada ev almak isteyenler bankaların sunduğu krediler sayesinde işini halletmeye çalışıyor. Ev fiyatlarının hızla yükseldiği bu dönemde kredi çekmek isteyenler kamu bankalarının kredilerini yakından takip ediyor.

ZİRAAT BANKASI DUYURDU

Ziraat Bankası, resmi web sitesi üzerinden konut kredisine ilişkin detayları aktardı. 9 milyon 999 bin TL’ye kadar hesaplama ekranını açan banka faiz oranlarını da paylaştı. Buna göre kredi çekmek isteyenler için faiz oranı, kredi miktarı ve aylık ödeme tablosu şu şekilde:

AYLIK ÖDEME TABLOSU

Kredi çekeceklerin en sık merak ettiği konuların başında aylık ödeme tablosu geliyor. Ziraat Bankası da resmi sitesi üzerinden aylık ödeme tablosunu paylaştı. İşte çekilecek kredilere göre merak edilenler:

1 Milyon TL konut kredisi çekilmesi halinde faiz oranının yüzde 3,89 olduğu ifade edildi. Yıllık maliyet oranı yüzde 58,8797 olduğu belirtilirken, aylık taksit tutarının 39 bin 303,25 TL olacağı açıklandı.

Ziraat Bankası 1 milyon 400 bin TL konut kredisi taksit tablosu açıklandı

1 milyon 400 bin TL konut kredisi çekecek bir kişinin ise aylık 55 bin 24 TL ödeyeceği belirtildi. Faiz oranı yüzde 3,89 olacağı ifade edilirken, yıllık maliyet oranı yüzde 58,7585 olarak ifade edildi. İki kredide de vade oranı 120 ay olarak ifade edildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Konut kredisi çekmek isteyenler başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor. Banka tarafından aktarılan son habere göre konut kredisi için başvuruların internet şubesi ya da banka şubeleri üzerinden alınabileceği belirtildi. Konut kredisi verilirken, bankaların kredi notuna dikkat edebileceği unutulmamalıdır. Ayrıntılı bilgi için Ziraat Bankası'nı ziyaret edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER