Zamlı sosyal destek ödemeleri hesaplandı! 65 yaş, evde bakım, engelli aylıkları ödeme tablosu

TÜİK, 6 aylık enflasyon farkını açıkladı. Açıklanan enflasyon farklı ile farklı senaryolarla sosyal destek ödemeleri de hesaplandı.

Zamlı sosyal destek ödemeleri hesaplandı! 65 yaş, evde bakım, engelli aylıkları ödeme tablosu

Zamlı sosyal destek ödemeleri hesaplandı! 65 yaş, evde bakım, engelli aylıkları ödeme tablosu - 5 Temmuz Çarşamba 2023 tarihi ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından saat 10:00 itibariyle Haziran 2023 enflasyon rakamları açıklandı. Emekli ve memura yapılacak maaş zammı için gözler TÜİK'e çevrilirken yapılan açıklamanın ardından uzmanlar yeni ödemeleri kuruşu kuruşuna hesapladı. TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte memur ve emeklilere yapılacak olan ara zam oranı belirlenmiş olacak.

Milyonların gözü TÜİK rakamlarına çevrilmişken 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. Enflasyon rakamlarına göre verilen zam kararı pek çok kalemi etkilerken uzmanlar bu kez sosyal destek ödemelerini hesapladı. İhtiyaç sahibi olarak belirlenen kişilere sosyal destek ödemesi yapılırken hak sahiplerinin aldıkları ödemelerde de artışa gidilecek.

SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ ARTACAK

Uzmanlar tarafından hesaplanan memur ve emekli zammına göre sosyal destek ödemeleri de hesaplandı. Uzmanlar yüzde 35, 40 ya da 45 oranında bir zam beklerken buna göre yapılan hesaplamalar ile;

65 yaş aylığı ödemeleri yüzde 35 oranında zam yapılması durumunda 2.697 TL, yüzde 40 zam yapılması durumunda 2.797 TL, yüzde 45 yapılması durumunda da 2.897 TL'ye yükselecek.

Evde bakım desteği ödemelerinin 7 bin liraya kadar yükselmesi bekleniyor.

Kronik hastalık yardımı 4.337 TL olarak ödenirken bu rakamın 8 bin liraya kadar çıkması öngörülüyor.

Engelli aylıkları oranları değişkenlik gösterirken verilen desteğin en yüksek 5 bin liraya kadar çıkması bekleniyor.

Söz konusu ödemelerdeki artış ilerleyen günlerde memur ve emekli zam oranının açıklanmasının ardından netleşecek. Detaylar ve güncel haberler için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER