Zamlı evde bakım aylığı ne kadar oldu, ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı ödemeleri, hak sahiplerinin gündeminde. 2024 Temmuz maaş artışları ardından evde bakım ücreti de değişti. Her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım maaşı ayın kaçında yatıyor?

Zamlı evde bakım aylığı ne kadar oldu, ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı ödemeleri temmuz ayı ile beraber gündem oldu. Bakıma ihtiyaç duyan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için sağlanan destek ödemelerinin temmuz ayında ne kadar olduğu merak edildi. Memur maaşlarına gelen temmuz zammı sonrası ''Zamlı evde bakım aylığı ne kadar oldu, ne zaman yatacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

Evde bakım maaşı ödemeleri, hak sahiplerinin gündeminde yer alırken 2024 Temmuz maaş artışları ardından evde bakım ödemelerinin miktarı da değişti. Her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım maaşının bu ay ne kadar olduğu ve ne zaman yatırılacağı merak edildi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU, NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım aylığı, her ay düzenli olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahibi olarak belirlenen kişilerin hesaplarına yatırılıyor. Evde bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlar ve aileleri için sağlanan destek ödemesi temmuz emekli ve memur zammı sonrası arttı. Evde bakım aylığı temmuz zammı sonrasında 7 bin 608 TL'den 9 bin 77 TL'ye çıkarıldı. Evde bakım aylığı ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara ödenirken zamlı ödemeler ağustos ayında hak sahiplerinin hesabına yatırılmış olacak.

SONRAKİ HABER