Zamlı engelli aylığı yattı mı, ne zaman yatacak ve engelli maaşı ne kadar oldu?

2024 yılında zam gelen kalemler merak ediliyor. Engelli aylığı alan vatandaşlar ödemelerinin ne zaman ve hangi tutarda yapılacağını sorguluyor. Memur maaş katsayısına göre artan engelli maaşlarının ne kadar zam aldığı merak konusu oldu.

Zamlı engelli aylığı yattı mı, ne zaman yatacak ve engelli maaşı ne kadar oldu?

2024 yılında asgari ücrete gelen zammın ardından memur ve emekli maaş zammı için de kesin bir açıklama bekleniyor. Zam açıklaması beklenirken memur maaş katsayısına göre hesaplanan bazı kalemlerin de yeni yılda zamlanacağı bilinirken bu kalemler arasında yer alan engelli aylıkları da merak konusu oldu. Engelli aylıklarının yeni yılda ne kadar zamlandığı merak edilirken ‘’2024 engelli aylıkları ne kadar oldu, zamlı ödemeler ne zaman yapılacak?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı.

Zamlı engelli aylıkları, ödemelerden faydalananların gündeminde yer alıyor. Memur maaş katsayısına göre artış alan engelli maaşlarının yeni tutarları merak edilirken ‘’Ocak engelli maaşı yattı mı, zamlı engelli aylığı ne zaman yatacak?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı.

2024 ENGELLİ MAAŞI OCAK ÖDEMELERİ KAÇ TL OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan engelli maaşlarının, memur maaş artışlarının netleşmesi ile yeni zamlı tutarları da belli oldu. Ocak ayı ödemelerinin hesaplara geçtiği Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından duyuruldu. Ocak ayı için engelli aylıklarının ödemesi gerçekleşti. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada, ''Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Ocak ayına ilişkin toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık.'' ifadelerine yer verdi.

Zamlı engelli aylığı yattı mı, ne zaman yatacak ve engelli maaşı ne kadar oldu?

Memur maaş katsayısına göre belirlenen engelli aylıklarının zamlı ödemeleri şubat ayında hesaplara yatırılacak.

Engelli aylığı (Yüzde 40-69 arası): 2789,81 TL

Engelli aylığı (Yüzde 70 ve üzeri): 4196, 70 TL

Engelli aylığı (18 yaş altı): 2797,81 TL alıyor. Bu tutarlarla ilgili herhangi bir değişiklik olup olmayacağı ise kesinleşen memur maaşları ile belli olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER