Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? Ödeme tarihleri belirlendi mi? Bu ay maaşlar aynı mı olacak

Geçtiğimiz dönemlerde yapılan memur maaşlarına yapılan artışın yankıları halen sürüyor. Fiyatlarına yüksek düzeyde maaş yapılan tek grup olan memurlardan olumsuz ifadeler gelirken çok az bir düzeyde maaş artışı yaşayan emekliler ise nasıl bir şekilde geçineceklerini söylemeyi sürdürüyor.

Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? Ödeme tarihleri belirlendi mi? Bu ay maaşlar aynı mı olacak

Konu ile ilgili olarak bir diğer grup olan asgari ücretlilerde kendilerine hiç bir maaş artışı yaşanmamasını anlamsız bulduklarını ifade ediyor. Bu gelişmeler ışığında sorunları en çok gündem olan gruplardan olan emeklilerin fiyatı artmış maaşlarını ne zaman alacaklarına dair detaylarda belli olmaya başladı.

EMEKLİLERE YAPILAN MAAŞ ARTIŞI MEMNUN ETMEDİ

Sayıları 10 milyonu geçen emeklilerin maaşlarındaki fark siyasi kanatta da gündem olmayı sürdürüyor. Özellikle muhalefet cephesinden en düşük asgari ücretin bu dönemde 10 bin TL gibi bir rakam olmasının anlamlı olmayacağı ifade ediliyor.

Bu kapsamda emeklilerde bir yandan gelişmeleri takip ederken bir yandan da yeni maaşlarına razı bir şekilde maaş gününün gelmesini beklemeye başladı. Konu ile ilgili vatandaşların cevabını beklediği soru yanıtlandı.

ÜCRETLERİN NE ZAMAN HESAPTA OLACAĞI BELLİ OLDU

Emekli vatandaşların 17 Temmuz'dan itibaren tahsis rakamlarına göre sıralı bir şekilde maaşlarını alabileceği öğrenildi. Yapılan tahsis numarası tarihleri sıralamaları ise şu şekilde oldu;

-Tahsis numarasının

son rakamı 9 olanlar: 17 Temmuz
son rakamı 7 olanlar: 18 Temmuz
son rakamı 5 olanlar: 19 Temmuz
son rakamı 3 olanlar: 20 Temmuz
son rakamı 1 olanlar: 21 Temmuz
son rakamı 8 olanlar: 22 Temmuz
son rakamı 6 olanlar: 23 Temmuz
son rakamı 4 olanlar: 24 Temmuz
son rakamı 2 olanlar: 25 Temmuz
son rakamı 0 olanlar: 26 Temmuz

Emeklilerin maaşları ve çektikleri geçim sıkıntısı üzerinden konuşulmaya devam ediliyor. Bu konuda yeni bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER