Zamlı emekli ikramiyesi zaman, ne kadar yatacak, kimlere verilecek?

Emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili olarak merak edilen sorulara yanıt aranmaya devam ediyor. Emekli bayram ikramiyelerine ilişkin ödeme tarihleri ve miktarı merak konusu olurken emekliler de sorularına cevap arıyor.

Zamlı emekli ikramiyesi zaman, ne kadar yatacak, kimlere verilecek?

Emekli bayram ikramiyelerine ilişkin sorular bir süredir gündemde yer alıyor. Emekli bayram ikramiyelerine ilişkin Cumhurbaşkanı Reccep Tayyip Erdoğan'dan zam açıklaması gelirken yılda iki kez verilen ikramiye ödemelerinin bu yıl 3 bin liraya çıkacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda emeklilerin alacakları ikramiyelerin 3 bin liraya çıkacağını müjdelerken emekliler de ‘’Emeklilere zamlı ikramiye ödemeleri hangi tarihte yapılacak?'' sorusuna yanıt aramaya başlarken detaylar da Haberankara.com adresinde yer aldı.

ZAMLI BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN, KİMLERE VERİLECEK?

2024 emekli bayram ikramiyesi zamlı tutarı açıklandı. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2024 yılında geçerli olacak bayram ikramiyesi duyuruldu. Milyonlarca emekli için Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi verilen emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili tarihler belli oldu. Emekliler bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramı için toplam 6 bin TL ikramiyeyi hesaplarında görebilecek. Emekliye ikramiye düzenlemesinin yargı paketi içerisinde bu hafta komisyon görüşmelerinde yer alması bekleniyor. Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerin tamamlanması ve Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte yasalaşacak.

Zamlı emekli ikramiyesi zaman, ne kadar yatacak, kimlere verilecek?

Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan tarihinde idrak edilecek. İkramiyenin Ramazan Bayramı öncesinde 1 - 9 Nisan tarihleri arasında ödenmesi beklenirken yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı alanlar, ölüm aylığı ile sürekli iş görmezlik geliri, SGK’dan emekli aylığı alanlar, ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesini alabilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER