Zam sonrası fiyat değişti! Ankara'da akaryakıtta yeni fiyat tarifesi!

Akaryakıt fiyatlarında yeni bir değişiklik yapıldı. Daha önce açıklanan benzin zammı 24 Eylül 2024 tarihi itibariyle devreye girdi. Ankara’da akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?

Zam sonrası fiyat değişti! Ankara'da akaryakıtta yeni fiyat tarifesi!

Akaryakıt fiyatları ile ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. Gün içerisinde açıklanan benzin zammı resmen uygulamaya girdi. Akaryakıt sektörü kaynakları tarafından verilen bilgiler doğru çıkarken zam pompa fiyatlarına yansıtıldı. Akaryakıtta yeni zam ve bu zammın gerekçeleri de belli oldu. Ankara’da akaryakıt fiyatlarında yeni tarife de uygulanmaya başlandı.

NEDEN ZAMLANDI?

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması oldukça karmaşık bir şekilde yapılabiliyor. Öncelikle bu fiyat değişimleri için maliyetlere bakılıyor. Küresel petrol piyasalarındaki fiyat hareketleri çok yakından takip ediliyor. Son günlerde petrol fiyatlarında bir yükseliş olduğu gözlemlendi. Bu da benzin fiyatlarına zam olarak yansıdı.

Sadece maliyetlerden değil akaryakıt fiyatlarında dolar kuru da etkili oluyor. Maliyetlerin TL’ye dönüşümü dolar üzerinden yapıldığı için dolar kurundaki yükselişler de maliyetleri artırıyor. Bunun üzerine bir de vergiler eklenerek satış fiyatları belirleniyor.

BENZİN FİYATI ARTTI!

Yapılan son maliyet hesaplamaları ile benzinin litre fiyatına zam geleceği açıklanmıştı. Bu zam 24 Eylül tarihi itibariyle devreye girdi. Buna göre benzinin litre fiyatında 1,20 TL tutarında artış yapıldı. Pompa fiyatlarına yansıyınca sürücüler bu yeni fiyatlar üzerinden benzin almaya başladılar. Diğer akaryakıt grubu olan motorin için ise herhangi bir şekilde zam uygulaması yapılmadı.

ANKARA’DA YENİ FİYAT TARİFESİ!

Ankara’da uygulanan yeni akaryakıt tarifesi netleşti. Buna göre benzinin litre fiyatı 43,09 TL’ye yükseldi. Motorin litre fiyatında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı ve 42,21 TL’den satışlar devam ediyor. Otogaz için ise Ankara’da uygulanan fiyat litre başı 25,14 TL olarak bildirildi. Yeni bir zam veya indirim kararı alınana kadar bu fiyat uygulamasına devam edilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER