Zam furyası sürüyor! İlaçlara öyle bir zam yapıldı ki

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar yürürlüğe konuldu. İlaçlara böylece yüzde 30'un üzerinde zam geldi.

Zam furyası sürüyor! İlaçlara öyle bir zam yapıldı ki

Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk lirası cinsinden 1 Euro değeri temmuz ayında yüzde 30,5 oranında artırıldı. Böylece Cumhurbaşkanı Kararına göre Resmi Gazete'de yayımlandı.

zam1.jpg

İLAÇLARA ZAM GELDİ!

zam2.jpg

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bunun ile birlikte Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 Euro değeri Temmuz ayında yüzde 30,5 oranında artırıldı. Böylece bu oran 14,0387 TL olarak belirlendi. Barem değeri ise artışla fiyat korumalı ürünlerde 48.41 TL olurken diğer ürünlerde ise 25,30 TL oldu.

zam3.jpg

KARAR 24 TEMMUZ'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK!

Geçici 7’nci madde kapsamında uygulanan 4 TL’ye kadar olan artışlar kararla dönemsel Euro değeri güncellemesinde dikkate alınmayacak. Güncellemenin ardından ise uygulanacak olan 4 TL’ye kadar olan artışlar hakkında da düzenleme yapıldı. Böylece TL değerinde değişiklik yapılmadan ürünlerin depocuya satış fiyatları üzerine ekleneceği belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu karar ise 24 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

SONRAKİ HABER