Yüzde 25 kira zammı sınırı kalktı mı, kirada yüzde 25 zam sınırı devam ediyor mu?

Kira artış oranı ile ilgili araştırmalar yıl sonunda hız kazandı. Aralık ayı kira artış oranı açıklanırken kira artış oranında geçerli olan rakam iş yeri kiralarını da etkiliyor. Söz konusu durumda vatandaşlar da kira artış sınırı hakkındaki güncel durumu merak ediyor.

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalktı mı, kirada yüzde 25 zam sınırı devam ediyor mu?

Ülkemizde fahiş fiyat artışları ve fırsatçıların haksız rekabet ortamını artırması nedeniyle kiralara artış sınırı getirilmişti. Hükümetin aldığı kira artış sınırı hakkında pek çok iddia gündeme gelirken yıl sonunda en çok araştırılan konulardan biri de kira artış oranı oldu.

Vatandaşlar, ‘’Konutlardaki kira zammı ile ilgili değişiklik var mı? Kirada yüzde 25 zam sınırı devam ediyor mu?'' sorusuna yanıt ararken detaylar da belli oldu.

KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Kasım ayında TÜFE yüzde 3,28 artarken, yıllık bazda yüzde 61,98 oldu.

Aralık ayında iş yerleri kiralarında uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 53.40 oldu. Buna göre;

Mevcut Kira Bedeli: 3.000 TL

Kira Artışı Yapılacak Ay: Ocak 2023

Artış Oranı: Yüzde 25

Kira Artış Tutarı: 750 TL

Aylık Kira Tutarı: 3.750 TL

Yıllık Kira Tutarı: 45.000 TL

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalktı mı, kirada yüzde 25 zam sınırı devam ediyor mu?

KİRADA YÜZDE 25 ZAM SINIRI DEVAM EDİYOR MU?

Son günlerde kira artış sınırının kalktığına ilişkin açıklamalar gelirken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 25 zam sınırı kaldırılacak iddialarına ilişkin açıklama geldi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan paylaşımda “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basına kapalı bir toplantıda iş ve finans dünyası temsilcileri ile bir araya gelmiştir.Konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024'te sona erecek olan düzenlemeye ilişkin sorulan soruya yanıt olarak Bakan Şimşek, düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini ifade etmiştir. Bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi konut kira artışlarında düzenlemeyle ilgili henüz bir karar alınmamışolmakla beraber, Bakan Şimşek'in kamuoyuna resmi bir açıklaması bulunmamaktadır.'' denildi. Söz konusu açıklama kapsamında kira artı sınırı ile alınan kararın devam ettiği belirtildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER