Yüzde 25 kira zam sınırı kaldırılacak mı? Bakanlık açıklama yaptı

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yüzde 25 kira zam sınırı hakkında bugün gündeme gelen iddiaların ardından bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Yüzde 25 kira zam sınırı kaldırılacak mı? Bakanlık açıklama yaptı

Kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıkların önüne geçilebilmesi için Adalet Bakanlığı tarafından yüzde 25 kira zam sınırı getirildi. 2 senedir devam eden bu uygulama kapsamında ev sahipleri tarafından senede bir yapılabilen kira zammının en fazla yüzde 25 oranında yapılabileceği öğrenilmişti.

Bunun ardından bugün yüzde 25 kira zammının sona ereceği konusunda iddialar gündeme gelmeye başladı. Bakanlık tarafından yapılacak olan çalışma sonucunda artık sınırın uygulanmayacağı konuşuldu. Gündeme gelen bu iddiaların ardından ise Bakan Şimşek tarafından konuya açıklama getirildi. Yapılan açıklamalarda zam sınırının geçerli olup olmayacağı, kaldırılıp kaldırılmayacağı hakkında ev sahibi ve kiracılara açıklama yapıldı.

YÜZDE 25 ZAM SINIRI KALDIRILACAK MI?

Merak edilenlere ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından iddiaların ardından herhangi bir açıklama gelmediği fakat daha öncesinde yapılan açıklamalarda 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek zam sınırının, o tarihten sonra devam edip etmeyeceği hakkında yeniden değerlendirmelerin yapılacağı öğrenilmişti. Fakat bugün ise Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bazı basın yayın organlarında yer alan iddianın manipülasyon içerdiği öğrenildi.

SONRAKİ HABER