Yurt dışı siparişlerde vergi ve limit değişikliği yürürlüğe girdi

Resmi Gazete'de yayımlanan 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun bazı maddelerinin uygulanması hakkında kararda değişiklik yapılmasına dair karar yürürlüğe girdi. Yurt dışından getirilen eşyaların maktu vergi oranı değişti.

Yurt dışı siparişlerde vergi ve limit değişikliği yürürlüğe girdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni vergi düzenlemeleri peş peşe uygulamaya alınmaya devam ederken bunlardan biri de yur dışından getirilen eşyalara uygulanan maktu vergiler için hayata geçirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun bazı maddelerinin uygulanması hakkında kararda değişiklik yapılmış, oranlar yeniden düzenlenmişti.

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN EŞYALARIN MAKTU ORANLARI DEĞİŞTİ!

Yayımlanan karar kapsamında yurt dışından getirilen eşyaların maktu vergi oranlarında düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda yurt dışı internet siteleri üzerinden alışveriş yapan kişilerin ödeyecekleri rakam yükseldi. Hızlı kargo ya da posta yoluyla yurt dışından gelecek ürünlerde alışveriş limiti 150 Euro'dan 30 Euro sınırına çekildi. AB'den gelen kargolarda ise sınır yüzde 18 seviyesinden yüzde 30'a, Avrupa Birliği dışı ülkelerde ise yüzde 30 sınırından yüzde 60 seviyesine çekilmişti.

Yurt dışından getirilecek olan eşyanın 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli IV sayılı listede yer alması durumunda ise yukarıdaki oranlara ilave olarak yüzde 20 oranında tek ve maktu vergi tahsilatı da yapılacak. Yurt dışından kendisi ürün getiren kişiler ise bu düzenlemeden muaf tutulacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER