Yumurta fiyatlarında bir yılda rekor zam! İki yumurta kırıp yemek hayal oluyor

Son zamanlarda artan maliyet fiyatları nedeniyle zam haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak da zamlar yumurtayı vurdu.

Yumurta fiyatlarında bir yılda rekor zam! İki yumurta kırıp yemek hayal oluyor

Türkiye'de son yıllarda gelen zamlar giyimden elektronik eşyaya, kozmetikten ev eşyalarına kadar her şeyi el değmez hale getirdi. Vatandaşlar hayatlarını devam ettirebilmek için faturalarını bile ödeyemez duruma gelirken gıda sektörün de de zamlar aldı başını gitti.

screenshot-9.jpg

Gıdaya gelen zamlar yüzünden vatandaşlar artık sağlıklı beslenemez bir hal aldı. Mutfakta en çok kullanılan ana malzemeler arasında yer alan yumurta fiyatları bir yılda ikiye katlandı. Geçtiğimiz yıl 30'lu yumurta kolisi 60 liraya satılırken bu yıl 120 liradan satışa sunuluyor. Yapılan son zamlarla birlikte yumurtanın tanesi 4 liraya kadar çıktı.

screenshot-10.jpg

BİR GÜN BİR GÜNÜ TUTMUYOR

ham madde fiyatları arttıkça her şeye zam geldiğini dile getiren Yumurta üreticisi Kerim Göker şöyle konuştu, ""Bir gün bir günü tutmaz. Bugün 80 lira derim yarın 95 lira da olabilir. Mazotun ve bazı giderlerin artmasından dolayı ham madde artıyor. Ham maddenin artışından sonra peynire, süte, yumurtaya yansıyor. Paket maliyetleri çok arttı. Karton eskiden 1 liraydı, 2-2.5 lira oldu. Plastik maliyeti çok arttı. Eskiden paket maliyeti 1 lira koyuyorduk şimdi 6 liraya çıktı."

Haberankara.com

SONRAKİ HABER