Yumurta fiyatlarına zam yapıldı

Vatandaşlar son dönemlerde gelen zamlara tepki göstermeye devam ediyor. Her sofranın vazgeçilmez besinleri arasında olan yumurtanın adet fiyatına zam yapıldı.

Yumurta fiyatlarına zam yapıldı

Aktarılan son habere göre toptan fiyatına zam gelen yumurtanın adet fiyatı 35 kuruş arttı. Konuya ilişkin Ekonomi Gazetesi’nin aktarmış olduğu haberin detaylarına göre üreticiler yaklaşık son 2 aydır yumurtayı maliyetin altında bir fiyata satıyordu.

ARZIN DÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Üreticilerin kar edemediği için ellerindeki tavukları da kesimlere gönderdiği iddia edilirken, bu sebeple de arzın düştüğü ifade edildi.

TANE BAŞINA 35 KURUŞ ZAM

Yumurta üretim merkezleri arasında olan Afyonkarahisar’da yumurtanın tanesine 35 kuruş zam geldi. Buna göre Afyonkarahisar’da yumurtanın adet fiyatı 1,55 TL’den 1,90 TL’ye çıkmış oldu. Diğer yandan Kayseri’de de fiyatların 1,70 TL’den 2,5 TL’ye çıktığı öğrenildi.

MARKETLERDE FİYATLAR DÜŞMÜŞTÜ

Bir kilo yumurta fiyatı da ortalama olarak 75 TL seviyesine yükseldi. Son dönemlerde pek çok markette yumurta fiyatlarında düşüş olduğu görülmüştü. Ancak artık üreticinin kar edemediği gerekçesiyle yumurtada tane başına 35 kuruşluk zamma gidildiği öğrenildi.

Protein açısından zengin olan yumurta, günümüzde pek çok evde kahvaltının vazgeçilmez yiyecekleri arasındaydı. Belirli illerde yumurta fiyatlarına gelen zamların diğer illerde de uygulanabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER