Yüksek kira dert olmayacak! 12 ay kiranızın bir kısmı devletten karşılanacak hemen başvurun

Kira fiyatlarının oldukça yükselmesinin ardından ihtiyaç sahibi vatandaşların en çok araştırdığı konulardan birisi de kira yardımı oldu.

Yüksek kira dert olmayacak! 12 ay kiranızın bir kısmı devletten karşılanacak hemen başvurun

Türkiye'de özellikle de son zamanların en çok konuşulan konularından birisi de kira zamları olurken kira fiyatlarının epey artması vatandaşların ev sahipleri ile sorun yaşamasına neden olmuştu. Birçok ilde kira fiyatları neredeyse asgari ücrete yaklaşırken devletten kira desteği ile ilgili detaylar binlerce kişi tarafından araştırılmaya başlandı.

Kira fiyatlarının oldukça yükselmesinin ardından ihtiyaç sahibi vatandaşların en çok araştırdığı konulardan birisi de kira yardımı oldu. Kira desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru detaylarına göz atmaya başladı. Peki kira desteğinden kimler yararlanabilir? Kira desteği kimlere verilir? Kira desteğine nasıl başvurulur?

KİRA DESTEĞİ KİMLERE VERİLİR?

Geçtiğimiz aylarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından elektrik, doğalgaz ve çocuk yardımının olduğu 'Türkiye Aile Destek Paketi’nin içine kira yardımı da eklendi. 1500 TL kira yardımı ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanmaya devam ederken kira fiyatlarının artmasının ardından ihtiyaç sahibi vatandaşlar kira yardımından kimlerin yararlanabileceği ile ilgili araştırmaları yapmaya başladı.

12 ay boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara karşılıksız verilen 1500 TL kira desteği kirasını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar için sağlanmaktadır. Sizlerde kira yardımına başvuruda bulunmak ve artan kira fiyatlarına karşı destek almak istiyorsanız o halde hemen kira yardımına başvuruda bulunabilirsiniz.

KİRA YARDIMINA NASIL, NEREDEN BAŞVURULUR?

Kira yardımı tıpkı diğer destek ödemelerinde olduğu gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yapıldığı gibi (SYDV), e-Devlet’ten yapılabilmektedir. Belli şartları sağlayan vatandaşlara verilen kira yardımından sizlerde yararlanabilmek için e-Devlet kapısından ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan başvuruda bulunabilirsiniz.

T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra Arama kısmından "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne giderek sizden istenen bilgileri girmeniz durumunda kira yardımına başvuruda bulunmuş olacaksınız.

SONRAKİ HABER