Yola çıkacak sürücüler dikkat yeni ceza belli oldu! Artık 32,233 TL ceza ödemeniz gerekecek

Yeni yılda artış yaşayan kalemler arasına giren trafik cezalarına rekor zamlar kaydedildi. Yeniden değerleme oranına göre zam alan trafik cezalarında rekor artışın ardından sürücülerin önemsiz bulduğu bazı kural ihlalleri için de ödenecek cezalar açıklandı. Buna göre 32 bin 233TL ceza ödemesi olan bir kural ihlali daha belli oldu.

Yola çıkacak sürücüler dikkat yeni ceza belli oldu! Artık 32,233 TL ceza ödemeniz gerekecek

Karayolları Trafik Kanunu'na göre hazırlanan zorunlu trafik kurallarına uyulması zorunluluğu bulunuyor. Trafikte uyulması gereken bazı kurallar bulunurken söz konusu kurallara uyulmaması halinde de sürücülere yaptırımlar uygulanıyor. Hazırlanan trafik kuralları kazaları önlemek, trafik akışını hızlı ve güvenli bir şekilde sağlanması için sürücülerle paylaşılırken sürücülerin de bu kurallara hassasiyet göstermesi isteniyor.

Oluşturulan trafik kuralları özellikle sürücü, yolcu ve yayların can güvenliğini sağlamak amacıyla faaliyete geçirilirken trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçmesi de hedefleniyor. Zorunlu trafik kurallarına uymayanlara cezai işlemler uygulanırken bu kurallardan biri de drift atmak olarak kayıtlara geçiyor. Trafikte drift atan kişilere ciddi bir para cezası veriliyor. Bu çerçevede rekor artış kaydeden drift atma cezası ile ilgili detayları Haberankara.com okurları için derledik.

2024 DRİFT ATAN SÜRÜCÜLERE REKOR PARA CEZASI: 32 BİN 233 TL

2024 yılında yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına zam yapılırken trafik cezalarında miktarlar da hayli yüksek tutarlara çıktı. Drift atarak kurallara uymayan kişilere cezai işlemler uygulanacağı bilinirken drift atarak trafik akışını bozan sürücüler, güvenlik açısından da ciddi bir tehlike oluşturuyor. Karayollarında uyulması gereken drift atmama kuralına uyulması şartı bulunurken drift tutkunları hem gürültü kirliği yaratıyor hem de vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Bu sürücülere de ciddi yaptırımlar uygulanıyor.

Trafikte drift atan sürücülere para cezası veriliyor. 2024 yılında yeniden belirlenen trafik cezaların arasında en yüksek tutarlardan bir tanesi de drift atmak olarak karşımıza çıkıyor. 2023 yılında 20 bin 342 lira olan bu ceza tutarı 2024 yılında 32 bin 233 liraya yükseldi. Ancak sürücü kendisine kesilen cezayı 15 gün içerisinde erken öderse bu durumda yüzde 25 oranında indirim uygulanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER