YKS sonuçları açıklandı özel yurt fiyatları zirveyi gördü! Yüzde 30 artış bekleniyor!

Bugün YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler yurt fiyatlarına çevrildi. Bunun ile birlikte yurt fiyatlarına zam geleceği yönünde iddialar ortaya atıldı.

YKS sonuçları açıklandı özel yurt fiyatları zirveyi gördü! Yüzde 30 artış bekleniyor!

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapmaya hazırlanan birçok öğrenci yurt fiyatlarını da araştırmaya koyuldu. Bunun ile birlikte yurt fiyatları her ne kadar 2022 - 2023 yılları arasında güncellense de asgari ücrete yapılan zam ve dolar kurundaki hareketlenme fiyatlara yansımaya devam ediyor.

Peki ama yurt fiyatları ne kadar olacak? Belli bir zam oranı gündemde mi? Tercih yapmaya hazırlanan ve üniversiteyi şehir dışında okumaya hazırlanan birçok öğrenci bu soruya cevap arıyor.

Aydın Yurtları Erkek ve Kız Yurt Fiyatları | Eyurtlar.com

ÖZEL YURT FİYATLARI ZİRVEYİ GÖRDÜ

Tercih sonuçlarının ardından özel yurt fiyatların zam geleceğine dair bilgi paylaşımı gündeme geldi. Her ne kadar net bir şekilde zam oranı açıklanmasa da kimi iddialar özel yurtlara yüzde 30 zam yapılacağı yönünde. Özel yurt fiyatları 3 büyük şehirde neredeyse zirveyi görürken muhite göre de fiyatlar değişiklik gösteriyor.

Şuan için 3 büyük şehirde yurt fiyatları yıllık ortalama 100 bin TL seviyesinde seyrediyor. Zam yapılması durumunda ise yıllık ortama yurt fiyatlarının 150 bin TL üzerine çıkması bekleniyor. Yurt fiyatları muhit ve kişi sayısına göre değişiklik gösteriyor.

SONRAKİ HABER