Bursa'da mart ayında azar tezgahlarına çıkan çağlanın kilosu ilk haftalarda bin TL'den satılıyordu. Ramazan ayının son günlerine doğru fiyatların gerilediği çağlada rakamlar 600 TL'ye kadar geriledi.
İç piyasada satışa çıkan çağla vatandaşın alım gücünün çok üzerinde olduğu için kiloyla değil, neredeyse gram ve taneyle alıcı buldu. Bursa'da esnaflar satış yapmak için 250 gramlık paketler hazırlayarak 100 - 150 TL arasında satışa çıkarmaya başladı. Sağlık açısından da son derece faydalı olan çağlanın fiyatının önümüzdeki günlerde düşmesi bekleniyor.
KİLOSU 400 - 600 TL'YE KADAR GERİLEDİ
Bursa'da mart ayının ilk haftasında pazar tezgahlarında bin liradan satılan badem çağlasının kilosu, Ramazan ayının son haftasına girerken kalitesine göre 400 ila 600 liraya geriledi.
Baharın müjdecisi, bağışlık sisteminin destekleyicisi, kolesterol düşmanı badem çağlası, mart ayının ilk haftasından itibaren Mersin ve Muğla gibi sıcak iklime sahip kıyı kesimlerinde üreticileri tarafından hasat edilmeye başlandı.
ESNAF 250 GRAMLIK PAKETLER HAZIRLADI
Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki pazar yerlerinde mart ayının ilk haftasında bin liradan satılan çağlanın kilosu, Ramazan ayının sonuna yaklaşılırken ucuzladı. Pazar tezgahlarında son aylarda fiyatı yüzde 60'a varan oranlarda gerileyen çağla, kalitesine göre kilosu 400 ila 600 liradan alıcı buluyor.
Badem çağlasını pazarcı esnafına göre henüz kiloyla satın alan yok. Esnaf da bu yüzden 250'şer gramlık paketlerini 100 ila 150 lira arasında değişen fiyatlardan satıyor.
ÇAĞLANIN FAYDALARI
Çağla içerisinde barındırdığı C ve E vitamini ile hastalıklara karşı vücudu koruyor. Aynı zamanda düşük kalorili olması sebebi ile de kilo vermek isteyenlere yardımcı olan çağlanın en büyük yardımı bağırsaklara. Sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlama konusunda büyük bir faydası olan meyve kolesterolü de düşürüyor.