Yılın ilk kabine toplantısı için geri sayım başladı! Gündemde emekli maaşı var

2024 yılının ilk kabine toplantısı için merak edilenler artarken toplantıda görüşülecek olan konular arasında emekli maaşının da bulunduğu ifade edildi.

Yılın ilk kabine toplantısı için geri sayım başladı! Gündemde emekli maaşı var

Bu senenin ilk kabine toplantısı için geri sayım başladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek olan toplantı için merak edilenlerin artmasının ardından özellikle de emekliler için yeni bir zammın gündemde olup olmayacağı araştırılanlar arasında yer aldı. Konu hakkında merak edilen bir diğer konu da kabine toplantısının ne zaman, saat kaçta gerçekleştirileceği olmuştu.

YILIN İLK KABİNE TOPLANTISINDA GÜNDEM EMEKLİ MAAŞI!

Memur maaşlarına yapılan zam oranı ile SSK ve Bağ Kur emeklileri için yapılan zam oranının eşit olmamasının ardından bu kabine toplantısında gündemde emekli vatandaşlarının da yer alacağı ifade edilmişti. Bunun hakkında Milliyet'te açıklamalara yer veren Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, ""Emeklilere ek zam düzenlemesi Kabine toplantısında görüşülmesinin ardından Meclis’e sunulacak. Meclis’te zaten şu anda asgari ücret desteğinin artırılması ve diğer çalışma hayatına ilişkin bir torba yasa teklifi var. Emeklilere ek zam düzenlemesinin de torba yasaya dahil edilip Meclis’ten geçmesini bekliyoruz. Bu süreç bu ay içerisinde yasalaşır ödemeler de bu ay içerisinde yetişmese bile ek olarak mutlak suretle yatırılacaktır.

Şu anda memur ve memur emeklilerine yüzde 49.25’lik zam süreci var. SSK ve Bağkur emeklilerinin ise hak ettiği tutar yüzde 37.57’dir. Ben bu tutarın yüzde 49.25’e çıkarılacağını tahmin ediyorum." şeklinde yaptığı açıklamalar ile bu konunun görüşüleceği belirtildi.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Bugün yapılan son açıklamaya göre yılın ilk kabine toplantısının yarın saat 15.00'ten sonra gerçekleştirileceği ifade edildi. Toplantının ardından yapılacak olan açıklamalar ise merakla bekleniyor.

SONRAKİ HABER