Yetkililerin ağzından zam haberleri çıkıyor! Alkol ve tütün tüketenleri isyan ettirecek yeni zam geliyor

Ülkemizde son günlerin en çok konuşulanları arasında yalnızca zam haberleri var. Vergi ve harçların yükseltilmesinin ardından döviz kurunun da yükselişe devam etmesi yeni zamları da beraberinde getiriyor. Alkol ve sigaraya yeni zam geleceği aktarıldı.

Yetkililerin ağzından zam haberleri çıkıyor! Alkol ve tütün tüketenleri isyan ettirecek yeni zam geliyor

Yetkililerin ağzından zam haberleri çıkıyor! Alkol ve tütün tüketenleri isyan ettirecek yeni zam geliyor - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan harç ve vergi tutarlarındaki değişiklik piyasaları etkilemeye devam ediyor. Yaşanan fiyat artışları vatandaşların cebine olumsuz yansırken zamlı maaşlar da şimdiden eridi. Vergilerin artırılması zam haberlerine neden olurken vatandaşlar her geçen gün yeni bir okumaktan isyan ederken yeni gelişme gündeme geldi.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 12 yıllık Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) rakamlarını kıyasladıktan sonra, "Önümüzdeki günlerde alkol ve tütün ürünlerinde tekrar bir ÖTV artışı muhtemeldir" açıklamasında bulundu. Bununla birlikte alkol ve sigara zammı için ilk sinyal verildi.

ALKOL VE TÜTÜN ÜRÜNLERİNDE FİYAT ARTIŞI SİNYALİ

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından ÖTV rakamlarıyla ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Vergi Uzmanı Bingöl, alkol ve tütün ürünlerinde tekrar bir artışın olabileceğine dikkati çekerken yaptığı paylaşımda alkol ve tütün ürünlerinde 2010 yılından bugüne gerçekleşen ÖTV miktarlarını kıyasladı.

Vergi Uzmanı Bingöl, paylaşımında "2010’da bir litre alkolde 51,48 TL olan ÖTV bugün 845,96 TL’dir. 12 yıllık artış %1543! 2006’da tahsil edilen her 100 TL ÖTV’nin 5 TL’si alkolden toplanırken 2022’de bu rakam 11 TL’ye ulaşmıştır. Önümüzdeki günlerde alkol vetütün ürünlerinde tekrar bir ÖTV artışı muhtemeldir!" ifadelerini kullandı.

Ozan Bingöl, alkol ve tütünde fiyat artışına dikkati çekerken resmi bir açıklamada henüz gelmedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER