Yetkili isim bizzat duyurdu! Personele tam yüzde 41 zam yapıldı

Ülkemizde temmuz ayının gelmesi ile birlikte ara zam konuları kamu kurumlarının yanı sıra özel şirketlerde de konuşulmaya başlandı. Yapılan bir son dakika açıklaması ile THY personeline yüzde 41 oranında zam yapıldığı öğrenildi.

Yetkili isim bizzat duyurdu! Personele tam yüzde 41 zam yapıldı

Yetkili isim bizzat duyurdu! Personele tam yüzde 41 zam yapıldı - Temmuz 2023 tarihi ile birlikte asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında artışa gidildi. Alınan ara zam kararının ardından gözler özel sektöre çevrilirken bazı firmalardan açıklamalar da gelmeye başladı. Türk Hava Yolları (THY), personel maaşlarına yüzde 41 oranında zam yaptıklarını duyurdu.

THY PERSONELİNE MÜJDE VERİLDİ

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, şirket çalışanlarının maaşına 2023 yılı ikinci yarısı için alınan zam kararını duyurdu. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Bolat, Temmuz - Aralık 2023 dönemi için geçerli olan zam oranını yüzde 41 olarak duyururken bir de açıklamaya yer verdi.

yetkili-isim-bizzat-duyurdu-personele-tam-yuzde-41-zam-yapild.jpg

''HAYIRLI VE BEREKETLİ OLSUN''

Resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Bolat, Türkiye Sivil Havacılık (Hava-İş) Sendikası ile yapılan görüşmelerin sonunda karara varıldığını vurguladı. Alınan ortak kararla birlikte personel maaşının yüzde 41 oranında yapılmasına karar verilirken yapılan açıklamada ise; "Değerli arkadaşlar, hem çalışma arkadaşlarıma hem de sendikamıza teşekkür ediyorum. Finansallarımızı bozmayacak şekilde 2023 yılı ikinci yarısı için farklı bir formülde uzlaşıldı. Buna göre yüzde 21 zam artışı artı ağustos ve ekim aylarında ilave birer maaş ikramiye yerine direkt maaşlara yüzde 41 oranında artış yapıldı. Hayırlı ve bereketli olsun." ifadelerine yer verildi.

THY personelinin yapılan zam oranından ilk etapta memnun olduğu kaydedildi.

SONRAKİ HABER