Yeni zam yola çıktı! Milyonları ilgilendiriyor 1 Ağustos'ta okkalı zam gelecek

Türkiye'de son zamanlarda en çok konuşulan konulardan birisi de zamlar olurken vatandaşlar peşe peşe gelen zamlardan kafasını kaldıramıyor.

Yeni zam yola çıktı! Milyonları ilgilendiriyor 1 Ağustos'ta okkalı zam gelecek

Son dönemlerde artan dolar kuru ile birlikte gelen zamlar vatandaşı ekonomik anlamda zora sokarken özellikle de son zamanlarda akaryakıt sektöründe peş peşe zam haberleri gelmişti. Araç sahibi vatandaşlar sürekli yükselen akaryakıt fiyatları nedeniyle araçlarını kullanmayı bırakırken akaryakıta bir zam daha geleceği ifade edildi.

Türkiye'de son zamanlarda en çok konuşulan konulardan birisi de zamlar olurken vatandaşlar peşe peşe gelen zamlardan kafasını kaldıramıyor. Özellikle de gelen zamlar araç sahiplerini yakından etkilerken akaryakıt sektöründe ardı arkası kesilmez zamlar gelmeye devam ediyor.

MOTORİNE ZAM MI GELİYOR?

Rekor kırarak yükselmeye devam eden dolar kurunun yanı sıra açıklanan zam haberleri Türk Lirası'nın değer kaybetmesine neden olurken peş peşe açıklanan zamlar vatandaşın cebine dokundu. Alım gücü düşen vatandaşlar üst üste hemen hemen her piyasaya gelen zamdan etkilenirken özellikle de araç sahipleri sürekli olarak artan akaryakıt fiyatlarına isyan etmeye başladı.

Son haftalarda sık sık akaryakıt zammı haberleri okumaya devam eden vatandaşlara bir zam beklentisi daha geldi. 1 Ağustos tarihinde motorine zam gelebileceği konuşulmaya başlanırken araç sahipleri detayları merak etti. Akaryakıt fiyatları neredeyse 40 TL'ye yaklaşırken motorin fiyatlarına 1.07 TL'lik bir zammın daha gelebileceği ifade edildi.

1 AĞUSTOS'TA GELMESİ BEKLENİYOR!

28 Temmuz tarihinde açıklanan 1.45 TL motorin zammının ardından fiyatlar 35,29 TL'ye çıkarken sektör kaynaklarından gelen haber doğrultusunda 1 Ağustos'tan itibaren geçerli motorine 1.07 TL zam gelmesinin beklendiği ifade edildi. Daha önce benzin fiyatlarına 2 TL zam uygulanırken ardından bir indirim ya da bir zam haberi gelmedi.

Benzinde fiyat hala aynı kalırken motorine peş peşe zam geldi. 1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli motorin fiyatlarına 1.07 TL'lik zammın gelebileceği belirtildi.

SONRAKİ HABER