Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu!

Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Yeni Başkanının kim olacağı merak ediliyordu. Resmi açıklamanın yapılması ile birlikte yeni Merkez Bankası Başkanının Fatih Karahan olduğu öğrenildi.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu!

Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin en zor dönemlerinden birisinin yaşadığı dönemde Amerika'dan ülkemize gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TCMB Başkanı olarak atanan Hafize Gaye Erkan'ın istifa haberi şok etkisi oluşturmuştu. Yaşanılan gelişmenin ardından yeni Merkez Bankası Başkanı olarak Fatih Karahan'ın seçildiği ilan edildi.

TCMB BAŞKANI HAFİZE GAYE ERKAN İSTİFA ETTİ

9 aylık görevi boyunca ülke ekonomisi ile ilgili geri adım atmadan kararlar alan ve önümüzdeki yıllarda kademeli olarak enflasyonun azalacağını öngören Hafize Gaye Erkan görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de Erkan'ın istifa kararını duyurup kendisine teşekkür etmesinin ardından ekonomi ve siyaset dünyasından bir çok isimde Erkan'a başarılar dilemiş ve gözler yeni başkanın kim olacağına çevrilmişti. Merakla beklenen açıklama sonunda yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla resmi gazetede yayınlanan karara göre yeni merkez bankası başkanı Fatih Karahan oldu.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu!

FATİH KARAHAN KİMDİR?

1982 yılında Eskişehir’de doğan Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu.

2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı.

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Başekonomist görevine atandı.

Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanmıştı.

Karahan'ın Hafize Gaye Erkan'ın politikalarını sürdüreceği mi yoksa farklı bir yol mu izleyeceği merak konusu oldu. Karahan'ın kısa zaman içinde kameralar karşısına geçmesi ve yeni görevi ile ilgili ileriye dönük açıklamalar yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER