Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ilk kez konuştu!

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ilk kez konuştu!

Geçtiğimiz günlerde ülke ekonomisini etkileyen önemli bir gelişme yaşanmış ve büyük bir umutla Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilen Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etmişti. Vatandaşların kendisinden memnun olduğu ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte kararlı bir şekilde politikalarına devam eden Erkan'ın bir anda neden istifa ettiği merak konusu olmuştu.

BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİ ŞOK ETMİŞTİ

Hafize Gaye Erkan kararlı bir şekilde sürdürdükleri politikalardan olumlu dönüş almaktan dolayı memnun olduklarını fakat son dönemde kendisine ve ailesine yönelik yapılan haberlerden dolayı istifa kararı aldığını ifade etmişti. Bakan Şimşek'te Erkan'ın istifasının tamamen kişisel nedenlerden dolayı olduğunu ve kendisine saygı duyduğunu belirten açıklamalar yapmıştı. Yapılan açıklamaların hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankası Başkanlığına Fatih Karahan'ı atamıştı.

Yapılan başkan değişikliğinden sonra vatandaşların en çok merak ettiği konu Karahan'ın Hafize Gaye Erkan'ın politikasını uygulamaya devam edip etmeyeceği şeklinde olmuştu. Bugün çiçeği burnunda Başkan ilk defa açıklamalarda bulundu.

YENİ BAŞKANDAN ENFLASYON İLE MÜCADELEYE DEVAM MESAJI

Fatih Karahan yaptığı açıklamada “Enflasyon hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar gereken parasal sıkılığını korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz” diyerek izleyecekleri politikanın ne olacağını ifade etmiş oldu.

Fatih Karahan'ın ülke ekonomisinin gidişatına yönelik alınacak kararlardan dolayı önümüzdeki günlerde daha detaylı açıklamalar yapması bekleniyor. Vatandaşlar da yapılan açıklamaları sıkı bir şekilde takip ediyor.

SONRAKİ HABER