Yatırımını dolar üzerinden yapanlar dikkat! Uzman isim hayır diyerek uyardı

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son açıklamalar ile birlikte dolar piyasasında nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Yatırımını dolar üzerinden yapanlar dikkat! Uzman isim hayır diyerek uyardı

Altın piyasasının yanı sıra yatırımını dolar üzerinden yapan vatandaşlar tarafından piyasalarda yaşanan değişimler ve nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında araştırmalarını yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda özellikle de yaşanan hareketli dönemin ardından vatandaşların hangi konulara dikkat etmesi gerektiği hakkında merak edilenlere uzman isimden yanıt geldi.

BU HAFTA PİYASALARDA HANGİ BANT ARALIKLARI TAKİP EDİLECEK?

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından haftalık olarak hangi bant aralıklarının takip edileceğinden bahseden Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, "Her ayın ikinci haftasında olduğu gibi salı günü ABD enflasyon verisi açıklanacak. ABD enflasyon verisi, küresel piyasalar için oldukça önemli olacak. Uluslararası piyasalarda dolar ve dolar karşısındaki enstrümanlarda yeni bir trend başlayabilir. Bu hafta piyasalarda hangi bant aralığını takip edeceğim?

Geçen haftayı 9 bin 45 puandan tamamlayan endekste orta ve uzun vadede yükselişlerin devamını bekliyorum. Ancak kısa vade için kâr satışlarına dikkat! 8 bin 400-9 bin 400 aralığında dinlenmek isteyebilir. 9 bin puan üzerinde giriş yapar mıydım? Hayır, kâr satışlarını beklerdim." dedi.

YATIRIMINI DOLARDAN YAPANLAR AMAN DİKKAT!

Bununla birlikte dolar konusunda kritik açıklamalar yapan Memiş dolar üzerinden yatırım yapmayı düşünenler için ise, "30,67 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Trend yükseliş yönünde. Şubat’ı 31 lira seviyesinden tamamlayabiliriz. Bu hafta 30,60-30,85 lira aralığını takip edeceğim. Dolar bir yatırım aracı mı, alınmalı mı? Hayır.

1,0786 seviyesinden kapanış yapmıştı. Bu hafta 1,09’u hedef alan bir yükseliş bekliyorum. Diğer haftalar da dediğim gibi iyi alım fırsatları sunmuştu. Bu yıl 1,12-1,15 hedefim devam.

Geçen haftayı 2 bin 25 dolar seviyesinden tamamlamıştı. 2 bin 18-2 bin 58 dolar aralığı geçerliliğini koruyor. Bu hafta 2 bin 50 dolar seviyesine kadar yükselmesini bekliyorum.

22,61 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Bu hafta 23,60 dolar seviyesine kadar yükseliş bekliyorum. Bu yıl için 32 dolar seviyesi beklentim devam ediyor. Toparlayacak olursam, salı gününden sonra dolar karşısındaki enstrümanlarda yükseliş bekliyorum." diyerek yükseliş beklendiğinden bahsetti.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

SONRAKİ HABER